Workspace

 
Jag är så förälskad i mitt lilla kontor.
Jag har ännu inte ordnat förvaring för all min bokföring osv, så allt det ligger i ett totalt kaos i ett annat rum. Med andra ord kanske jag inte riktigt kan kalla detta för mitt kontor.. än.. hehe. Såå - min.. datorhörna?! Här trivs jag himla bra. Jag mår inte alls bra av stök och oreda, så eftersom jag numer har datorn i mitt sovrum har jag lovat mig själv att jag måste hålla rent och städat. Det är ju såklart lättare när man har ett så här fint skrivbord!
 
Det är alltså inte alls klart än. Jag är på jakt efter en lämplig kista eller liknande att förvara obokförda fakturor i, och en större kista eller litet skåp som kan stå under bordet för alla pärmar m.m. Anslagstavlan ska väl också komma till lite större nytta så småningom - om så bara för att fästa upp inspirerande citat eller så. Just nu sitter där bara en världskarta, där jag pinnat alla platser jag besökt. Det blev rätt många - men jag vill fylla på med mycket mer!
 
Vikingabåten kommer från Handfaste i Gamla stan, kistan från någon medeltidsmarknad, Varbergs skulle jag tro, det svarta ljuset är ett tjärljus som jag köpt på Borgholms Slott, burken är från Milano och trådrullen från Fritsla Tyglager.
Min bakgrundsbild är så klart min vita springare, fotat av Zahlo Foto.
 

Knivskida.. igen

 
Min tredje knivskida. Brorsan fick ju en liknande i julklapp, och tydligen uppskattades den för jag fick inom kort en beställning från en av hans militärkollegor. Önskemålet var alvisk design och jag ska vara ärlig och säga att jag var lite tveksam till om det inte skulle se fånigt ut med ett så "fint" mönster till en maffig kniv. Men jag tycker faktiskt att det ser bra ut! Dock var jag lite ringrostig efter det långa hantverksuppehållet.. Det i kombination med att vissa av de nya verktygen fungerar helt annorlunda från de förra, gjorde att jag bestämde mig för att börja om helt när jag skurit ut mönstret och skulle börja punsa. Är man perfektionist så är man...
 
Men nu är den alltså (nästan) klar och är redo att skickas iväg. Det ska på en liten rem uppe vid handtaget bara, så att kniven sitter ännu lite säkrare. Åh! Vad det är roligt att vara igång igen! Jag har så mycket jag vill och ska göra!
 
Förresten, på dessa bilder skymtas även en del av mitt nya skrivbord, det som jag byggde av gamla plank. Jag börjar få det riktigt mysigt här hemma!
 
 

En sammanfattning

Holy moly vad inte up-to-date den här bloggen är. Jag hade tänkt skriva en utförlig text och gå igenom allt som hänt, men jag gör en sån här liten sammanfattning istället:
 
* Conny har varit upp och ner hela våren. Känns starkare än aldrig förr ena dagen, för att nästa knappt kunna galoppera ordentligt... Vi har kollat igenom honom hos åtminstone ett par olika specialister som vardera hittat en del olika möjliga förklaringar. För närvarande känns han bra men jag är noga med att ta det lugnt med honom.
 
* Vi var iväg på kurs med Arne Koets och jag var stoltare än aldrig förr över min lilla krigare. Han är kanske inte den högst utbildade eller pampigaste hästen, men hjärta och arbetsmoral har han som är svår att mäta sig med.
 
* Jag och Jakob har valt att gå skilda vägar och det har såklart lett till en hel del förändringar. Både bra och dåliga.
 
* I samband med uppbrottet blev jag ju också av med en stor del av alla verktyg då det var Jakob som köpt in dem. Nu såhär två månader senare har jag fortfarande inte fått hem de verktyg jag beställt, och jag håller på att krypa på väggarna av frustration över att inte kunna jobba i läder.
 
 
* Jag tatuerade in sjutton små stjärnor på lite olika ställen på kroppen, så nu har jag sex stycken små svarta bläckisar. Eller ja - 21 stycken om man ska räkna dem separat. Jag kanske visar dem här så småningom. 
 
* Jag har gett mig på träsnideri för första gången och lyckades mot all förmodan tälja en slev. Jag är faktiskt lite stolt. Lite.
 
* Efter drygt ett års funderande har jag bestämt mig för att hitta ett nytt hem till Leia. Anledningarna är delvis privata och jag håller på att bli tokig på alla närgångna frågor jag får av kompletta främlingar på sociala medier, som anser att de känner mig och för den delen min häst. Huvudsaken är att det är inget fel på Leia och mitt hjärta blöder av att ha tagit det här beslutet, men det blir bäst så här. Främst för Leia.
 
* Jag kommer att besöka Tyskland två gånger i år för att utveckla mig i dressyr. Först i juli då jag spenderar tre dagar hos Arne med lektioner på hans hästar, och sedan igen i augusti då jag tar med mig Conny ner till Fürstliche Hofreitschule Bückeburg för en veckas träning.
 
* Jag håller på att omdekorera min lilla lya och är just nu igång med att bygga ett bord. Jag kommer få det så himla mysigt! Men just nu ser det mest halvfärdig ut så jag väntar lite med att visa några bilder.
 
* Conny och jag har haft tre fotograferingar - först med Lina, som jag visade lite bilder från i förra inlägget, sedan blev det repris med Elin för ett par veckor sedan och så var vi iväg till stranden med Zandra i förra veckan. Sagobilderna med Elin kan jag lova är rakt igenom magiska, och strandbilderna som Zandra tog får mig återigen att falla handlöst för min vackra häst.
 
Ja, självfallet har det hänt mer än så här men detta var väl en liten grundläggande genomgång. Det är roligt att se att ni ändå är en ganska stor skara som är här inne och kikar varje dag, trots att uppdateringen varit minst sagt bristfällig på sistone. Här är ett smakprov från fotograferingen vid havet.