Bucketlist.. check

 
Jag har sett Neuschwanstein!
Det har stått på min bucket list i några år, och i måndags blev det äntligen av. Jag spenderade drygt en vecka i Tyskland och bockade av en massa roliga saker. Bland annat fick jag svängt förbi Bückeburg, dit jag och Conny åker om ganska exakt en månad. Det kändes skönt att få en överblick av stället innan jag kommer med häst - och besöket gjorde mig inte direkt mindre peppad. Åh, vad roligt det ska bli. En otroligt vacker miljö, jag och min bästa vän, fullt fokus på vår personliga utveckling. Jag längtar.
 
Därifrån åkte jag direkt till Arne Koets, min tränare i historisk dressyr och beriden stridskonst. Jag hade bokat lektioner på hans fantastiska, otroligt välutbildade hästar och spenderade tre dagar med absolut nörderi. Jag fick en djupdykning i min sitsträning och chans att ställa alla de där frågor som snurrat i mitt huvud om allt gällande hästar, ridning, fäktning, historia och mycket mer. Så, så, SÅ inspirerande.
 
Från Arne styrdes kosan söderut till strax utanför München, där Kaltenberger Ritterturnier stod på agendan. Mario Luraschi som regisserat föreställningen är stuntryttare och har bland annat jobbat med produktionen av Bröderna Grimm och En riddares historia. Jag hade inte oerhört höga förhoppningar på hästträningen i showen då en del jag sett av Mario tidigare varit lite väl "mycket" för min smak. Men jag ska inte sticka under stol med att det var en häftig show med otroliga hästar! Jag har också haft en längtan om att gå på ett tyskt medeltidsevent då jag fått uppfattningen om att de är bra mycket större och "mer" än här i Sverige. Och jotack, nog var Kaltenberg stort och mycket minsann. Fast jag skulle nog inte kalla det ett medeltidsevent, då det knallade omkring allt från skogsälvor till jutesäckar på området. ;) Men plockar man bort tankarna om att det ska vara vidare historiskt korrekt så var det helt klart ett roligt event.
 
Och så fick jag slutligen besöka slottet Neuschwanstein, som sägs vara inspiration till det typiska Disneyslottet. Inte helt svårt att tänka sig när man ser den vita kreationen med både tinnar och torn. Precis lika fint som jag föreställt mig och landskapet runt omkring var om möjligt ännu mer magiskt! Wow.
 


Evelina
Postat 2016-07-22 / 21:33:52.

Åh, vad härligt det låter! Hoppas du har det trevligt i Tyskland.
Fina bilder med! Helt sagolika!

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm
Postat 2016-09-02 / 18:26:21. URL: http://blogg.anniesfotografier.se

Vad häftigt ! :D


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: