Naturen in i verkstaden

 
Åh jag tycker att våra nya verktygsställ är så himla fina. Tidigare hade vi alla punsar i ett läderfodral, som behövde rullas upp och tog upp mycket plats på bordet, så jag har länge tänkt att vi ska göra såna här istället. Och det blev så bra! Det är mycket mer praktiskt eftersom verktygen kan stå framme hela tiden, och så är det snyggt!
 
Hållaren för nålar köpte jag på Tjolöholms julmarknad förra året, den är egentligen till för tandpetare men jag tänkte genast att den hade varit utmärkt för nålar. Renhorn är det. :)
 
Ja, här ser ni också en (liten) del av alla verktyg vi använder i läderhantverket. En himla massa olika punsar, svirvelkniv och hålgafflar. Utöver detta har vi lådor efter lådor med hammare, sylar, kantskärare, linjal, saxar, knivar, nitar, håltång, vaxad tråd, remskärare, spännen, ringar, pennor och så vidare. Det behövs en jäkla massa verktyg för att kunna göra ett bra arbete!
 


Emma Svensson
Postat 2016-03-15 / 09:22:50. URL: http://vredeshantverk.blogg.se

Jag har testa på att jobba lite med läder, men är verkligen sugen på att lära mig mer, speciellt att kunna göra mönster i lädret. Har du några tips på vad för verktyg man borde börja med att köpa? Kan tänka mig att olika skärverktyg är bra att ha, men vad mer? Du är så himla duktig!

Svar: Tack! För att göra mönster behöver du en svirvelkniv och några olika punsar. Sen beror det helt på vad man vill göra för typ av mönster. :)
{Norah Kohle}

Sandra Brunnström
Postat 2016-03-17 / 12:04:27. URL: http://pottanggard.blogspot.se

Men vad smarta verktygsställ! Blev inspirerad att göra sånna till alla pennor jag har i min ateljé, man får ju grym översikt!


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: