Gudahagens Vikingamarknad

 
Mysighets-nivå: Overload!
Jag fick nys om Gudahagen via en bekant som varit där för några år sedan, och när jag såg att det var den här helgen, som jag råkade ha ledig, var jag bara tvungen att dra med mig Jakob och åka ner. Så jag bokade in jobb i Skåne på lördagen och igår, på söndagen, pep vi över till Bromölla, mest nöjda att få klä upp oss igen på det troligtvis sista eventet för säsongen.
 
Och det visade sig vara en hejdundrande avslutning för åh så mysigt där var! Miljön var helt fantastisk, på en liten kulle med ekar och utsikt över vidsträckta åkrar och skogar i horisonten. Det var betydligt större än vi hade förväntat oss och det var riktigt roligt att där var så många marknadsstånd och hantverkare som inte varit på de andra marknaderna vi besökt. Oftast är det ju samma aktörer på mer eller mindre varenda ställe...
 
 
Det här var nog ändå min favorit. Mannen såg så genuin ut och han hade en skatfjäder i filtmössan och när vi visade intresse för hans dryckeshorn plockade han fram foton på alla sina kossor och benämnde dem alla vid namn. Och han sålde ekologiska ägg och betor och pepparrot och allt annat sånt man kan hitta i trädgårdslandet.
 
Mitt på marknadsområdet stod den här skönheten i en liten inhägnad av rep. Hur vacker får man bli egentligen? Jag fick höra att han heter Örn dessutom. Passande namn på en urhäst!
 
 
Där var även många hundar, såklart. Iso som förståeligt nog var aningens trött på att sitta stilla efter ca 50 mil på två dagar var lite stimmig de första ca 100 meterna, men sedan lugnade han ner sig och kom in i marknads-lunken igen.
 
En dam som vi köpte renhornsknappar av hade även dessa fantastiska gunghästar som Iso såklart ville säga hej till. Och en man som stod och berättade om stridstekniker hade två vackra vargar som låg och laddade batterierna i tältet.
 
 
Vi fick många kommentarer på vår klädsel, varg-kommentarerna haglade som vanligt och Isos halsband fick också en del uppmärksamhet. Mycket nöjda satte vi oss i bilen och åkte de tre timmarna hem, och som vanligt är jag nu laddad med inspiration. Vad nästa event blir vet jag inte riktigt, men vi är lite sugna på att dra till Visby på julmarknad...


Elin Hägg
Postat 2015-09-21 / 13:53:58. URL: http://shireelin.blogg.se/

Såg dig där, haha men ville inte va störig och "Hey jag följer din blogg" x')

Blev helt paff över hur stor Iso är, ser inte så stor ut på bild!

Synd att du inte va där förra året då vi var där med shirehästarna och visade upp oss :D Kom aldrig hem för alla ville klappa och ställa frågor osv x'DSvar: Åh men det är inte alls störigt, bara kul! :D Hehe jo, han är ganska rejäl. Ja det kan jag förstå! Shirehästar är ju minst sagt imponerande. :)
{Norah Kohle}

Isabella [ Fotografi ]
Postat 2015-09-21 / 20:48:58. URL: http://szalai.blogg.se

Åh vad roligt att det var så stort! Som du säger så är det ju oftast samma personer som ställer ut, så jag kan tänka mig att det var trevligt att träffa lite nya människor. :) Jag lekte med tanken om att dra dit men blev inte av, främst för att jag inte kunde ta mig dit på ett smidigt sett och sen har jag inga vikings-kläder haha. Men nästa år så.. ^^

Svar: Ja det var riktigt trevligt, kändes inte alls så kommersiellt som det annars lätt blir. :)
{Norah Kohle}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: