Glutenfri, vegansk banangröt

 
Alltså först och främst; Harregyyyd vad svårt Photoshop CS är.
Jag har rullat på Elements i.. ja, säkert sju år, för att jag helt enkelt tyckt att det funkat bra och varit tillräckligt för mina behov. Men så kraschade datorn för ett tag sedan... Först var jag rädd att alla mina bilder var borta, men de gick att rädda som tur är. Dock har jag nu helt andra program än förut och mitt älskade Elements fick jag inte med mig, utan sitter nu istället på CS. Och jag fattar ingenting. Det känns som att jag kört lådbil i hela livet och plötsligt kastas in i fetaste rymdskeppet. Dessutom är det på engelska så alla gamla bekanta namn är som förbytta. Aaarrghhh hjälp! Alltså, det kommer säkert bli superbra när jag fått lite övning, för det är ju ett så himla mycket bättre program egentligen, men tills dess... Ja, tills dess får ni kanske stå ut med att mina bilder ser lite knepiga ut ibland.. ;)
 
Så, då var det avklarat. Vidare mot den egentliga meningen med detta inlägg.
Min standardfrukost är hirsgröt med kanel, som är helt gudomligt gott och funkar super för min känsliga mage. Men så såg jag att kusinvitamin Louise hade gjort en så kallad "Bakad banan- och kardemummagröt" och det lät ju bara så himla gott att jag var tvungen att göra en egen variant. Vill ni ha en riktigt höstig, god, nyttin, glutenfri och vegansk frukost - då ska ni testa det här.
 
 
Hirsgröt
 
1 dl hirsflingor (jag köper dem på ICA, de står ofta bland pumpafrön och liknande)
3-4 dl vatten (kan bytas ut mot eller blandas med kokosmjölk om man har det hemma)
ca 2 matskedar russin
ca 2 matskedar kokosflingor
1 nypa salt
1-2 tsk råsocker
 
Blanda hirs, vatten, russin, salt och socker och koka gröten på medelhög värme tills den fått rätt konsistens. Till det här vill jag ha den ganska fast, så jag har lite mindre vatten i, men ska den ätas för sig själv tycker jag att det är gott med lite lösare och då har jag mer vatten. När gröten är nästan klar lägger jag i kokosflingorna, så att de behåller lite krispighet.
 
Bananmix
 
1 banan
½ tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
 
Mosa bananen och blanda med socker och kardemumma. Rör i gröten när den har kokat klart. Vill du kan du tillsätta äppelbitar, och jag brukar toppa med björnbär som vi plockade i hästarnas hage tidigare i somras. Muuums.
 


Vilma
Postat 2015-09-23 / 19:18:47. URL: http://alderheim.blogg.se

Känner igen förvirringen från när jag själv bytte från Elements för några år sedan ;) Nu har jag dock hittat en massa finesser i CS6 som jag aldrig skulle vilja vara utan igen!

Detta receptet verkar ju supergott, måste provlaga snarast :D


Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: