Dubbelsydd lädergrimma

 
I helgen var jag och Leia iväg på clinic i beriden stridskonst med Arne Koets. Vansinnigt inspirerande! Även om det inte riktigt blev som jag tänkt mig så är jag ändå glad att vi åkte, för det behövde vi.
 
Jag har en period känt att Leia nog inte är den bästa hästen för mig att rida, då hennes rörelsemönster och framförallt kroppsform ofta gör att jag får väldigt ont i mina höfter och knän. Jag har ju mina problem med kroppen och Leia har sina och tillsammans blir det helt enkelt inte jättebra... Så det jag kommit fram till nu efter helgen är att det där med "riktig" dressyr får vi lägga på hyllan, vi kan helt enkelt inte hjälpa varandra rent fysiskt där. Jag har inte möjlighet att arbeta med min egen kropp på ett sånt sätt som Leia behöver för att jag ska kunna föra henne. Så hädanefter blir det frihetsdressyr för vår del. Där kan jag mer ta ett steg tillbaka och låta Leia bestämma vad hon vill visa för mig, och det belastar inte främst min kropp alls på samma sätt. Vet vet, kanske kan vi en dag ta upp dressyrridningen igen men just nu är vi inte redo för det.
 
I vilket fall, helgen var otroligt härlig ändå och jag fick mycket med mig därifrån. Vad fasen - jag fick puckla på Jakob med ett svärd i händerna så hur kan jag INTE vara nöjd!! ;) ;) Nej men skämt åsido, det blev träning i ground combat och allt det jag lärde mig i ridningen kan jag plocka med mig till dressyren med Conny (som jag är sååå inspirerad att ta upp igen) så det var absolut valuta för pengarna.
 
 
Okej, snacka om att flumma iväg ordentligt... Jag skulle ju bara visa upp Leias nya grimma, hahaha! Vad jag skulle komma till var att jag vetat att jag ville ha en ny grimma klar till clinicen, men ändå drog jag ut på tiden och fick panikjobba med den sista veckan. Mina fingrar blödde efter att ha behandlat alla remmar och dubbelsytt nästan hela grimman... Men efter massor av slit blev den klar och den blev precis så rå som jag hade tänkt mig. Inspirationen var Bregos grimma, men sedan blev själva dekorationerna mer dvärginspirerade. Den passar Leia som handen i handsken!
 
Näst på tur i hantverksboden står en remake av halsringen jag gjorde, då den blev stulen av Lucy som vann den. Det blir också mycket jobb, men samtidigt ser jag fram emot att få rätta till alla misstag jag gjorde med den förra. Sedan ska det bli lite nytt till Conny tänkte jag, och en sele till Iso...
 


Agnes
Postat 2015-10-29 / 11:59:42.

Alltså, du är grym på läderarbete!

Och ni var väldigt duktiga på clinicen med! Man får nästan räkna med, speciellt om man inte är ute ofta, att man har ca 60-70% av det man har hemma. Resten tappar man i trötthet, osäkerhet, nervositet, prestationsångest och annat kul.

Och jag säger det igen: Leia är ju inte en häst som har det så enkelt för sig heller, även om hon är vacker som en tavla och har utstrålning till 1000! tanken slog mig: Undrar hur det gått för henne om hon hamnat hos någon annan än dig? Med mindre hänsyn och kunskap om hästens kropp. Du gör och har hela tiden gjort, ett grymt arbete. Och jag är ett stort fan! Även om jag alltid, alla dagar väljer en vit luddig ponnyhäst framför svarta ståtliga springare :´)

Svar: Jag blir så glad av att läsa det du skriver! Tack!!
{Norah Kohle}

Vilma
Postat 2015-10-30 / 15:54:57. URL: http://alderheim.blogg.se

Är helt fascinerad över hur duktig du blivit på läderhantverk! Jag var superimponerad redan från start men ändå överträffar du dig själv varje gång :)

Svar: Åh, tack! Jag blir faktiskt förvånad själv, haha!
{Norah Kohle}

Matilde Brandt
Postat 2015-10-31 / 00:11:51. URL: http://matildebrandt.no

Så himla nydelig - som alltid!!! <3

Svar: Taaack <3
{Norah Kohle}

Linda
Postat 2015-10-31 / 18:03:13. URL: http://www.nouw.com/LindaLinnros

Jätte vackra bilder!

Svar: Tack!
{Norah Kohle}

Ida
Postat 2015-11-24 / 01:21:09. URL: http://lovereflection.blogg.se/

Jag måste få mer fritid så jag hinner med att göra lädergrejer igen, efter att ha sett dina snygga grejer så fick jag inspiration!

Men jag har inte gjort något på säker 4-5 år, minns inte ens vart man köper material längre.. hmm..

Svar: Åh, vad roligt att du blev inspirerad :D
{Norah Kohle}

Klara Forsström
Postat 2015-12-12 / 19:31:07. URL: http://klaraforsstrom.wordpress.com

Gud vad du är duktig!

Svar: Tack!! :)
{Norah Kohle}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: