En helg i stridskonstens tecken

 
Vilken ljuvlig helg vi hade! Jag och Jakob blev nerbjudna till Patrik och Emma på Destrier Knight Academy, för att utbyta kunskaper och leka tillsammans. Patrik har 40 års erfarenhet inom 14 olika kampsporter och har de senaste tio åren specialiserat sig på att ta upp stridskonsten till hästryggen. Istället för att bara rida fram och tillbaka på en "snitslad bana" så som tornerspel mestadels ser ut idag, har Patrik satsat på att utbilda både sig själv och hästen till att kunna bemästra både diverse hinder samt levande motståndare (såväl uppsuttna som på fot) i balans och med precision.
 
Under helgen blev det en hel del fäktning, både med träpinnar och latexsvärd och riktiga svärd. Vi fick lära oss en rad olika sekvenser och vad jag verkligen gillade med Patrik var att han fokuserade på Känslan snarare än Tekniken. Inte helt olikt min filosofi inom hästträning... :) Jag som annars lätt låser mig när jag ska göra nya rörelser med kroppen tilläts istället att hitta ett flow och ganska snart lyckades jag faktiskt jobba med både överkropp och underkropp utan att behöva tänka särskilt på det. Sjukt kul!
 
Det blev även flera olika ridpass med fokus på både ren dressyrkonst men också hur man plockar upp striden till sadeln. Ridhuset var nästan försvinnande litet - 11 m brett och med fyra pelare som satt längs mittlinjen - men med Patriks välutbildade hästar var det inget man ens tänkte på. Vi galopperade runt, vände på femöringar och gjorde galoppombyten som att det var det enklaste i världen. Då båda mina egna hästar har svårt för galoppen pga skador och kroppsbyggnad var det en fröjd att få känna hur det KAN kännas.
 
I utbyte mot all stridskonst och ridning introducerade jag min syn på trickträning för Patrik och Emma. Patrik har gjort en del stunt från hästryggen tidigare och nu är det dags att även hästarna ska få lära sig lite stunt. Häftigt och en annorlunda utmaning för mig!
 
Jag plockade även med mig en högst efterlängtad souvenir hem, i form av ett långt, blänkande.. Svärd! Mitt allra första! Jag har sen vi kom hem testat det två gånger från Connys rygg och igår lyckades vi faktiskt slica fyra äpplen som låg utplacerade på en tiometersvolt, i galopp! Jag ska ta lite ordentliga bilder på skönheten snart så att ni får se hur det ser ut.
 
Nu ligger inspirationen på topp och träningen med Conny känns så otroligt bra. Jag känner att jag fått lite nya tankar om hans dressyrträning och jag hoppas att vi ska kunna hålla igång ordentligt i vinter. Nu ska jag ut och rida igen och med Jakob som medhjälpare ska vi ge oss på lite nya tricks... Spännande. ;)


ByJuliaP
Postat 2015-11-23 / 09:41:48. URL: http://byjuliap.blogg.se/

jäklar va cool bild

Siri i Stavanger
Postat 2015-11-25 / 19:12:07. URL: http://nouw.com/siri

Åh får vi se en bild på svärdet? :)

Svar: Ligger uppe nu! :D
{Norah Kohle}

Maria
Postat 2015-11-27 / 16:19:57. URL: http://vedrun.blogg.se

Åh, jag älskar verkligen din blogg! Alla helt magiska mystista bilder och allt roligt ni gör med dina hästar! Vart får du tag på all fantastisk utrustning och lädret du gör egna saker av?? Och var finns den där stridskursen? Har de en hemsida? =) //Maria

Svar: Åh, vad roligt att höra, tack! :) Lädret kommer från Tärnsjö Garveri. Vi var nere hos Patrik på Destrier för att utbyta erfarenheter, så det var ingen kurs vi gick. Men han erbjuder lektioner, kolla upp Destrier Knight Academy på facebook så kan du kontakta honom. :)
{Norah Kohle}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: