We survived because the fire within us burned brighter than the fire around us

 

Fallen Knights return as Great Horses

 
Säg hej till Connys nya värsting-trick!
Det här var vårt andra träningspass och nu sitter det till 100 % - Conny har hajjat att han ska boxa till skölden med framtassarna. Badass level: 10000. ;) Han tycker att det är sååå roligt och även om det ser lite lagom vilt ut på den här bilden, så är han väldigt försiktig när han träffar den. Han är ju killen med koll och jag känner mig helt trygg med att han vet vad han pysslar med så att inte Jakob blir skadad.
 
Nu börjar vi bli rejält sugna på en ny "riktig" photoshoot, med alla våra nya leksaker, konster och utrustning!

My very first, my very own, my very PRECIOUS

 
Här har ni dem - våra snyggingar. Om ni bara visste hur länge jag längtat efter ett svärd på väggen. Och nu har jag plötsligt två som hänger där bredvid varandra, alldeles blänkande och ljuvliga (shinyy and preciousss)!
 
Jag köpte ju mitt (det vänstra) nere hos Patrik, och Jakob hittade sitt på Nidingbane när vi svängde förbi på väg upp till Västerås i förra veckan. Jag tyckte liksom att mitt var snyggt och badass, sen kommer han dragandes med den här värstingen... Haha. Bara klingan är liksom längre än hela mitt svärd! Men jag tröstar mig med att jag ändå aldrig hade kunnat hantera ett sånt jättesvärd. Kan inte ens ha det i bältet utan att det släpar i marken. ;D
 
Båda två är rejäla utan att bli otympliga, perfekt balanserade och känns.. ja, äkta. Åh, äntligen liksom! En garde!

En helg i stridskonstens tecken

 
Vilken ljuvlig helg vi hade! Jag och Jakob blev nerbjudna till Patrik och Emma på Destrier Knight Academy, för att utbyta kunskaper och leka tillsammans. Patrik har 40 års erfarenhet inom 14 olika kampsporter och har de senaste tio åren specialiserat sig på att ta upp stridskonsten till hästryggen. Istället för att bara rida fram och tillbaka på en "snitslad bana" så som tornerspel mestadels ser ut idag, har Patrik satsat på att utbilda både sig själv och hästen till att kunna bemästra både diverse hinder samt levande motståndare (såväl uppsuttna som på fot) i balans och med precision.
 
Under helgen blev det en hel del fäktning, både med träpinnar och latexsvärd och riktiga svärd. Vi fick lära oss en rad olika sekvenser och vad jag verkligen gillade med Patrik var att han fokuserade på Känslan snarare än Tekniken. Inte helt olikt min filosofi inom hästträning... :) Jag som annars lätt låser mig när jag ska göra nya rörelser med kroppen tilläts istället att hitta ett flow och ganska snart lyckades jag faktiskt jobba med både överkropp och underkropp utan att behöva tänka särskilt på det. Sjukt kul!
 
Det blev även flera olika ridpass med fokus på både ren dressyrkonst men också hur man plockar upp striden till sadeln. Ridhuset var nästan försvinnande litet - 11 m brett och med fyra pelare som satt längs mittlinjen - men med Patriks välutbildade hästar var det inget man ens tänkte på. Vi galopperade runt, vände på femöringar och gjorde galoppombyten som att det var det enklaste i världen. Då båda mina egna hästar har svårt för galoppen pga skador och kroppsbyggnad var det en fröjd att få känna hur det KAN kännas.
 
I utbyte mot all stridskonst och ridning introducerade jag min syn på trickträning för Patrik och Emma. Patrik har gjort en del stunt från hästryggen tidigare och nu är det dags att även hästarna ska få lära sig lite stunt. Häftigt och en annorlunda utmaning för mig!
 
Jag plockade även med mig en högst efterlängtad souvenir hem, i form av ett långt, blänkande.. Svärd! Mitt allra första! Jag har sen vi kom hem testat det två gånger från Connys rygg och igår lyckades vi faktiskt slica fyra äpplen som låg utplacerade på en tiometersvolt, i galopp! Jag ska ta lite ordentliga bilder på skönheten snart så att ni får se hur det ser ut.
 
Nu ligger inspirationen på topp och träningen med Conny känns så otroligt bra. Jag känner att jag fått lite nya tankar om hans dressyrträning och jag hoppas att vi ska kunna hålla igång ordentligt i vinter. Nu ska jag ut och rida igen och med Jakob som medhjälpare ska vi ge oss på lite nya tricks... Spännande. ;)

They may take our lives... But they will never take our freedom!

 
I lördags blev det spontan-fotografering med Iso och Jakob. Det började med att vi skulle ta helt "normala" bilder med hästarna.. Sedan blev vi sugna på något med lite mer fantasystuk eftersom det trots allt var Halloween. Så efter lite pinterestande blev resultatet såhär!
 
Lite keltiskt-inspirerat var väl tanken. Vad tycker ni om vargen med tribalmålning då, passar det honom? ;) Hela idén hastade vi alltså ihop på ett par timmar och solen sjönk snabbt medans vi fotade, så bilderna blev väl inte helt fantastiska men roligt hade vi. Och vi gör gärna om det med lite mer förberedelser!