Köpenhamns Medeltidsmarknad

 
Nu slår vi även internationellt!
Haha. I helgen besökte vi Köpenhamns Medeltidsmarknad och det var fantastiskt trevligt. Ett riktigt stort område, många utställare, fina miljöer och alldeles lagom mycket folk. Medans vi letade oss från bilen fram till själva marknadsområdet blev vi flera gånger tillfrågade om vart man skulle ta vägen, då vi tydligen såg ut att ha koll på läget i våra dresser. Det brukar ju överlag vara så att man bara kan följa linneklänningarna och långskäggen om man inte vet var man ska ta vägen, men här var det faktiskt annorlunda. Inne på marknaden var det såklart många utklädda slash uppklädda, men inte alls som här i Sverige. Intressant!
 
Jag hade tillåtit mig själv att verkligen våga "slösa" den här gången, köpa om jag såg något jag ville ha och inte hålla på och vela. Men med mig hem har jag faktiskt inte mer än en enda armbandsring prydd med två varghuvuden. Plånboken klagar inte - fast jag vill ju egentligen börja "blinga" min outfit lite mer! Men nåja, det kommer, det är ju bättre att vänta tills man ser något man verkligen vill ha.
 
 
Iso gjorde succé som vanligt. Varg-kommentarer, Game of Thrones-referenser och många, många klappar haglade vanan troget över honom. Jag är SÅÅÅ nöjd med honom! Han har faktiskt varit lite smådryg att ha med sig på såna här event på sistone, bröstat upp sig och spelat machohanne. Men inte idag. Han hade stenkoll på mig, passerade värdigt alla hundar utan mer än en blick och har varit lugn och fin hela dagen. Så härligt!
 
Åh ja, historien om Linas klänning. Hon hade ingen, så vi bestämde att vi kunde få ihop en dagen innan vi åkte. Så jag kom ner till henne i Ängelholm i fredags, konstaterade att vi fick skapa en ny mall på plats och sedan började sömnaden. Mellan 11-23 körde vi non stop och det gick, faktiskt! Det är kanske inte den mest välgjorda klänningen i världshistorien men den håller ihop och den passar och med rätt accessoarer ser det inte helt pjåkigt ut. Iso inveg den ordentligt åt Lina genom att kissa på den det första han gjorde när vi gick ur bilen i Danmark. Haha, jag tror jag dör... Han siktade faktiskt på ett träd dock.
 
Jag passade på att skjuta lite båge. Andra gången med långbåge - men det gick kalas. Han trodde inte på mig när jag sa att jag skjutit ett par gånger förut, hehe... Kände att det är bättre att sänka förväntningarna ordentligt än att klampa in och låtsas att jag kan. Tänk om jag hade missat helt, liksom.
 
Vackra fågel! Man kan ju diskutera det här med att ha fåglar i koppel och dessutom på marknadsplatser, men åh... Jag blev helt starstruck när jag såg denna mäktiga hona.
 
 
Tack för dagen, Danmark! Då får vi se när nästa marknad blir - jag är lite sugen på Hova Riddarvecka...


Hannes
Postat 2015-05-24 / 14:03:33.

Hej, ser jätte häftigt ut, mvh

Svar: :)
{Norah Kohle}

Isabella [ Fotografi ]
Postat 2015-05-24 / 15:09:15. URL: http://szalai.blogg.se

Åh vad roligt att vara på en marknad utanför Sverige. Råkade hamna på en medeltidsmarknad i Frankrike (tror jag) en gång när jag var mindre haha! Varbergs fästning har ju snart sina medeltidsdagar, ska du dit då? :)

Svar: Haha, åh! Kul att se hur det är på marknader runt om i världen. :) Jag vet inte faktiskt, får se!
{Norah Kohle}

johanna
Postat 2015-05-24 / 19:30:05. URL: http://https://wildshenanigans.wordpress.com/

fantastiskt fint!

Svar: Ja, himla mysigt :D
{Norah Kohle}

Emelie
Postat 2015-05-24 / 23:23:06. URL: http://libertyhorse.blogg.se

Så mysigt det verkar!

Svar: Visst!
{Norah Kohle}

Lovisalynx
Postat 2015-05-25 / 15:50:20. URL: http://lovisaillustration.blogg.se

Hova Riddarveckas marknadsområde är ju inte så stort, men deras tornerspel var helt amazing bra när jag var där sist! I vissa avseenden bättre än det i Visby. Jätteroliga gycklare, och ett bra skådespel.

Kul att åka till Danmark på marknad! :D Verkar som ni haft det jättebra!

Svar: Åh! Jag hoppas verkligen kunna komma iväg. :D Ska du dit?
{Norah Kohle}

Lovisalynx
Postat 2015-05-26 / 09:32:57. URL: http://lovisaillustration.blogg.se

SV: Jag är tyvärr bortrest den veckan! :( Hade hoppats på att kunna åka dit, men men... Det blir ju Medeltidsveckan i Visby iallafall sen! :D
Ska du till Medeltidsveckan?

Svar: Vad trist. :/ Men ja, Visby slår ju allt ändå så.. :) Japp, jag är där lördag-fredag.
{Norah Kohle}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: