Jag skapade en vikinga-outfit

 
Jajjemän minsann, nu är det dags att börja fylla på här i Hantverk-kategorin på bloggen!
 
Igår var det planerat ett besök på Ale Vikingagårds marknad och jag hade bestämt att jag skulle ha klart en outfit till dess. Eftersom jag definitivt inte kan sy och inte har suttit med nål och tråd sedan högstadiet någon gång väntade jag på att Jakob skulle kunna vara med och hjälpa mig. Vi har verkligen hållt igång 24/7 de senaste två veckorna och sömnaden drog inte igång på riktigt förrän i onsdags. En timme innan vi satte oss i bilen igår blev våra kläder klara... Men det gick!
 
Jag är verkligen så himla nöjd. Det blev precis som jag tänkt mig! Nu har jag en historiskt korrekt vikinga-outfit som jag kommer att fullända efterhand med diverse detaljer. Jag ska fixa mig ett coolt bälte (jag fick låna Jakobs igår) och har designat en egen bältesväska som ska bli sååå rolig att göra. När jag var uppe hos Jakob i Westeros förra veckan körde vi och köpte läder i Tärnsjö och sedan vidare för att införskaffa verktyg hos Tjäder-Läder. Så nu har jag mig ett litet kit jag kan börja leka med! Det är mycket som behöver fyllas på om jag ska kunna göra ordentliga grejer, men det ska bli kul att sätta igång så smått i alla fall.
 
Nu när jag insett att jag faktiskt kan lite sömnad har jag även blivit sugen på att sy mycket mer. En kaftan, hätta, mantel, fantasykläder... Det finns så mycket jag vill göra!!! Det här var definitivt inte de sista kläderna jag sydde.
 
Det enda som är lite intressant med dessa klänningar är att de är så extremt formsydda att det är stört omöjligt att ta sig ur dem själv. Synd att vikingarna inte hann uppfinna dragkedjan... Men ja... vill man vara fin får man allt lida lite pin. :D
 
 Undersärken är i blekt tunt lin, hängselkjolen är tunt ylle och alla synliga sömmar är handsydda.


Johanna | Team Mirax
Postat 2015-05-03 / 18:14:56. URL: http://teammirax.blogg.se

Åhh, avis! Den är verkligen jättefin. =)

Svar: Åh tack! :D
{Norah Kohle}

Isabella [ Fotografi ]
Postat 2015-05-03 / 19:20:07. URL: http://szalai.blogg.se

Men åh vad fin den blev! Vart hittade du mönster till denna? :)

Svar: Tack! :D Den är praktiskt taget sydd utan mönster, kikade på lite mönsterbilder och ritade upp därifrån. Massor av provningar och nålningar för att få det rätt!
{Norah Kohle}

Elin [ n e v n a r i e n ]
Postat 2015-05-03 / 21:46:57. URL: http://nevnarien.se/

Åh hur var det att arbeta med lin? Och det låter svalt och mjukt att ha under en ylleklänning.. Har en massa ylletyg själv som jag ska sy en klänning av till MTV, men har ingen aning om vad jag ska ha under.. de flesta säger linne, men jag vet inte.. känns inte tillräckligt tunnt och mjukt?? Vet inte haha... men det där såg riktigt skönt ut! Rekommenderar du mig att testa? :D

Svar: Det var hur enkelt som helst! Såg till att tvätta mitt varmt först då det krymper en del, sen var det bara att köra på. Det finns ju olika linnetyger, mitt är väldigt tunt. Bekvämt att ha mot huden och enkelt att jobba med! Sen finns det ju oootroooligt tunna ylletyger som nästan känns som siden, det kanske också kan vara ett alternativ? :) Ska bli kul att se vad du knåpar ihop!
{Norah Kohle}

Elin [ n e v n a r i e n ]
Postat 2015-05-03 / 22:26:18. URL: http://nevnarien.se/

Tack! Måste definitivt kolla på det! :D


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: