Nya Zeeland del fem

Jag glömde helt bort att jag inte var klar med min reseberättelse. Här kommer del fem! Alldeles åksjuk och eländig styrdes kosan från Kaikoura till Christchurch. Där stannade vi i två nätter. Christchurch var inget fantastiskt ställe direkt, men det var väldigt speciellt att promenera runt i staden. För er som inte vet drabbades det av en stor jordbävning för fyra år sedan som ställde till enorm förödelse. Överallt syntes spår - katedraler som låg i bitar och hus som rasat samman. Mitt i allt hade ett shoppingcenter ställts samman av... containrar. Riktigt häftigt faktiskt.
 
Efter Christchurch hade vi en låååång bilresa ner till Queenstown. Men wow. Vilken sträcka! Vi stannade otaliga gånger och fotade, fotade, fotade. Så otroligt vackert - det finns faktiskt ingenting som kan mäta sig med Nya Zeelands landskap.
 
Riktigt praktiskt med personlig fotostege.
 
 
Efter många timmar anlände vi till Queenstown och det dröjde inte lång tid innan jag bestämt mig - min nya favoritstad. Lätt. Vilken stämning, vilken plats! Från vårt hotellrum kunde man kika ut på Mordor och runt om hela staden reste sig mäktiga berg. Här njöt jag varje sekund. Äventyrsstaden nummer ett!


MATILDA ROSQVIST
Postat 2015-03-24 / 17:43:57. URL: http://matildays.se

Åh så härliga bilder! :) Ser så fint ut!


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: