Tystnad.


Bättre utsikt finns inte.

Nya Zeeland del fem

Jag glömde helt bort att jag inte var klar med min reseberättelse. Här kommer del fem! Alldeles åksjuk och eländig styrdes kosan från Kaikoura till Christchurch. Där stannade vi i två nätter. Christchurch var inget fantastiskt ställe direkt, men det var väldigt speciellt att promenera runt i staden. För er som inte vet drabbades det av en stor jordbävning för fyra år sedan som ställde till enorm förödelse. Överallt syntes spår - katedraler som låg i bitar och hus som rasat samman. Mitt i allt hade ett shoppingcenter ställts samman av... containrar. Riktigt häftigt faktiskt.
 
Efter Christchurch hade vi en låååång bilresa ner till Queenstown. Men wow. Vilken sträcka! Vi stannade otaliga gånger och fotade, fotade, fotade. Så otroligt vackert - det finns faktiskt ingenting som kan mäta sig med Nya Zeelands landskap.
 
Riktigt praktiskt med personlig fotostege.
 
 
Efter många timmar anlände vi till Queenstown och det dröjde inte lång tid innan jag bestämt mig - min nya favoritstad. Lätt. Vilken stämning, vilken plats! Från vårt hotellrum kunde man kika ut på Mordor och runt om hela staden reste sig mäktiga berg. Här njöt jag varje sekund. Äventyrsstaden nummer ett!

Det går inte bra för mig.

 
Hahaha...
Jag är så fruktansvärt motiverad men jag har verkligen noll inspiration för närvarande. Jag vill se, göra, skapa saker, men sen tar det stopp. Jag vill beställa hem material och tillverka nya pilar, men känner att det ligger lågt på prioriteringslistan pengamässigt. Jag vill börja skapa allt det där jag planerat i läder och jag vill börja på min vikingaklänning, men väntar på att Jakob ska komma hem från Australien innan jag kan sätta igång. Jag vill ut och spränga fram genom skogarna med hästarna, men tycker att det känns meningslöst när inte vargen får följa med än. Jag vill fotografera och skapa magi, men har ingen som helst inspiration till att göra det. Jag vill skjuta med bågen men blir frustrerad bara jag tänker på det, då jag inte har något bra att skjuta mot och det blir ett stort projekt varje gång. En rejäl halmtavla hade suttit så himla fint - men även det är pengar jag inte vill lägga ut just nu.
 
Idag velade jag länge och väl innan jag beslöt mig för att åka till Bohus Fästning. Lite borgväggar kan säkert göra susen, tänkte jag. Och visst var det en mysig promenad runt fästningen och det var ett uppskattat miljöombyte för Iso, men jag blev ändå frustrerad för bilderna blev inte alls som jag tänkt mig.
 
Så lite purken hoppade jag in i bilen och styrde kosan mot nästa destination - Ale Vikingagård. Den är oaktiv för närvarande men jag var ändå nyfiken och tänkte att kika runt lite kan jag ju alltid göra. När jag ändå var i närheten.
 
Det var ingen vidare inspirationsboost det heller... Visst, huset var fint och återigen blev det en härlig liten promenad för Iso, men där var verkligen öde och tråkigt. Den 2-3 maj är det marknad och då hoppas jag att det är lite mer livat där!
 
 
Nej, jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att komma igång igen. Jag antar att det gäller att bara acceptera inspirationssvackan och vänta ut det. Våren är äntligen här, vädret har varit fantastiskt på sistone och jobbet är roligt, så jag ska verkligen inte klaga. Snart är jag nog "back on track".

My Kingdom for a horse

 
Coolman är den där hästen väldigt få vet om. Trots att han går där i hagen tillsammans med mina andra två och har ett ego så det räcker och blir över med råge. Han är så fantastiskt häftig och har en personlighet som lämnar få oberörda. En kungahäst helt klart...
 
När jag behöver plockas ner på jorden, landa lite, släppa taget, då vänder jag mig till Coolman. Han säger hur det är, rakt upp och ner utan att linda in det och jag lämnar honom alltid med en helt ny ödmjukhet i bagaget. Jag är tacksam att få lära mig ett och annat om livet av denna kloka snart tjugosju år gamla höghet.
 
För att inte tala om hur andlöst vacker han är. Som Shakespeare sa... - En häst! En häst! Mitt kungarike för en häst!

I will do what Queens do... I will rule.

 
 
Vilka planer jag hade för den här bilden. Haha! Det var nog mest att ta en bild i THE throne - the one and only - som fick mig att vilja gå på utställningen. Så när jag knappt hann sätta mig ner innan hon som fotograferade klickade av och den dessutom visade sig bli helt ofokuserad... Då var jag inte jätteglad. Men nu har Lina varit helt brilliant och trollat i photoshop och sedan har jag själv lagt en liten touch på den... Och nu är jag hur nöjd som helst istället. Hail Queen Stark!
 
Det enda som skulle kunna toppa vore väl om vargen tagit plats nedanför fossingarna på mig. Hm, kanske skulle fixa lite mer i photoshop...

Inside all of us is a wild thing

Foton av Lina Malmqvist.

Bilder från helgen

Lördagen startade med fotografering. Det hade potential att bli kanon, men det blev... pannkaka. Vi hade inte turen på vår sida den här gången helt enkelt! Så är det ibland och även om det inte blev några riktiga "finbilder" fick jag dokumenterat när Leia visade upp hela sin krigshäst-kapacitet. Skolsprång all over the place!
 
Efter några timmars tågresa och en hel del promenerande i Gamla Stan hittade vi till både hotell och kvällens middagsställe: Sjätte Tunnan. Ingenting slår Kapitelhusgården i Visby men det här var bra trevligt det med. Kan rekommenderas!
 
Klockan åtta på söndag kom vi till Kungsträdgården och det var ett bra beslut att vara där så tidigt. Vi knallade direkt in under tältet där det stod max hundra i kö och såg sedan på hur folkmassan fylldes på bakom oss. Strax före tio var vi inne på utställningen och runt elva var allt klart. Fotograferade knappt något men bjuder på en liten bild.
 
 Ett besök i min favoritbutik Handfaste hanns också med innan det var dags att sätta sig på tåget igen. Den här gången blev det en pilspets, ett hårspänne och en liten vikingakniv som fick följa med hem. Jag planerar att göra en riktigt fet foto-pil nästa gång jag beställer hem pilmaterial, och den här spetsen passar perfekt!

- we light up the world

Foto: Lina Malmqvist
 
Vilken helg det kommer bli! Jag startade den med att köra sextio mil igår och hämtade upp Lina på vägen hem från jobb i Skåne. På kvällen hade vi en eldfotografering med Leia - vilken pärla hon är!! Jag är så stolt över min fantastiska häst.
 
Idag blir det ett riktigt pressat schema med ytterligare en fotografering, därefter måste vi kasta oss på tåget upp till Stockholm och ikväll blir det medeltidsmiddag på Sjätte Tunnan. Imorgon får vi gå upp i ottan för att köa oss in till Game of Thrones-utställningen i Kungsträdgården. För att sedan skynda oss till tåget igen och åka tillbaka till Götet. Det ska bli spännande detta! Haha. Men åh vilken härlig helg vi kommer ha. :)

I'm quite ready for another adventure