Huvudet bland molnen

Ja, där uppe är jag mycket och snurrar omkring, i min egen fluffiga spännande verklighet. På sistone har det blivit mycket bränsle till den delen av mig också, med mycket hantverk och annat kalaskul. Bland annat har jag...
 
 
... Börjat sy i läder. Jag gjorde ju det där groteska pannbandet för ett tag sedan, men det var mest i brist på något bättre att sysselsätta mig med. Jag hade ju inte de verktyg jag behövde för att kunna göra ett bra jobb. Men nu så! Nu har jag fått ta del av hela Jakobs verktygslåda, så teeeheeee nu ska det skapas grejer! Först ut är den här pungen som jag ska ha Isos godis i. Den snidade läderbiten har Jakob gjort men han behövde den inte så jag fick den. Jag är RIKTIGT nöjd, den fina färgen på skinnet och nitarna och hela paketet.
 
 
... Startat en liten skatt-samling. Idén har legat och grott ett tag och jag har köpt lite mynt på olika marknader och sånt. Efter att vi varit i Danmark och fått lite tjusiga danska mynt bestämde jag mig för att gräva fram alla mynt från olika besökta platser jag kunde hitta, så nu har jag en liten kollektion av mynt från bland annat Australien, Nya Zeeland, USA, Swaziland, Sydafrika, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Danmark, Norge och så vidare. Nästa steg är att hitta en tjusig kista...
 
 
... Hittat paradiset. Jag har ridit förbi den här bokskogen i många år men aldrig insett att jag kunnat rida upp i den, förrän nu. Wow. Jag har inte ord för hur vackert där är!
 
 
... Haft picknick i nämnda paradis. Jag grävde fram mina gamla sadelväskor, packade på Leia och så dracks det te och åts brownies till ljudet av fågelkvitter och Iso som härjade omkring och knarrandet från marken när hästarna trampade runt. Så myyyyysigt. Jag måste försöka få ihop ett par häftiga sadelväskor i läder bara, man måste ju ändå hålla stilen liksom!
 
 
... Fått mig en redig bågskyttetavla. Ä-N-T-L-I-G-E-N-!-!-! Jakob och jag spenderade fredagskvällen slash natten med att kapa vass som växer intill hästarnas hage och binda ihop det till en typ-rund tavla. Och så byggde vi en trefot igår som håller upp kalaset - och allting tillsammans väger inte mer än ett par kilo. Aaaahhh äntligen behöver det inte bli ett sånt projekt varje gång jag vill skjuta. Den funkar dessutom riktigt bra och även om den ser lite bonnig ut tycker jag faktiskt att den är snygg! Den ser gedigen ut liksom. Fast vi har redan planer på en bättre uppgraderad variant...
 
 
... Arbetat lite till i läder. Mitt första projekt med rätt verktyg. Och det blev ASBRA! Jag ska visa resultatet i ett eget inlägg senare (fast vill nu tjuvkika kan ni se på min instagram). Jag är så stolt! Och jag är sällan stolt över sånt jag gjort, så då vet man att det blev bra på riktigt, haha!
 
 
... Haft fotografering. I absolut ösregn, det fullkomligt vräkte ner. Men varken jag, Jakob, hästarna, Iso eller fotografen bangade och shit pomfritt vad bra bilderna blev! Jag har bara sett ett par smakprov och jag får inte visa dem riktigt än, men de är väl värda att vänta på. För att underlätta i regnet körde Jakob bilen bort till fotoplatsen med all utrustning medan jag tog hästarna och Iso. Jag kan säga att jag kände mig lite halvt sketcool när jag satt där i full galopp i vikingamundering från topp till tå, med hästarna stylade i fårskinn och vikingabling - Leia på ena sidan och Iso som sprängde fram i ögonvrån på den andra. Vänta bara tills ni får se resultatet..!
 
 
... Njutit. Soldagarna i vår har varit lätträknade så när det äntligen blir klar himmel sträcker jag ut mig som en blomma och lapar strålar. Idag stannade jag, Conny och Iso till på en helt magisk plats, med blåbärsris som låg i ett tjockt täcke över marken och höga tallar som bildade en katedral ovanför oss. Iso gnagde på pinnar, Conny stod och halvsov och jag plockade granskott. Jag har blivit lite beroende av att göra te på dem - så gott!!


Johanna
Postat 2015-06-10 / 19:08:04.

Shiet, det låter helt fantastiskt! Och jag kan knappt bärga mig tills bilderna kommer ;-)

Alizsie - Lisa
Postat 2015-06-15 / 21:31:24. URL: http://alizsie.blogg.se/

Åh vad fint allt blev som du gjorde i läder! Kan du inte göra ett inlägg där du berättar hur du har gjort hästarna i lädret? och gärna berätta vilka de riktiga verktygen är ;) Blev jättepepp på att göra något själv! :)

Svar: Tack! Jo, det skulle jag kanske kunna göra. :)
{Norah Kohle}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: