Rangers


Ett litet smakprov från senaste fotograferingen med Miina Anahita. Dessa bilder alltså.. Wow! Vi är ju ett rätt coolt gäng alltså, om man får säga så själv.. ;) Stay tuned - för det kommer fler. Måååånga fler.

F R I

 
Jag skaffade lite ny permanentkonst på kroppen i måndags. Min fjärde lilla gaddning och ungefär lika impulsiv som de andra! Att jag ville ha en run-tatuering har jag vetat ett tag, men inte vad, var eller hur. Men så när jag var i Köpenhamn och fick en fin liten stämpel på handleden insåg jag att jo, där får det bli. Haha! Jag som aldrig velat ha handledstatuering förut.
 
Det blev som ni ser de mest lättlästa runorna dessutom. Det var väl inte därför jag valde just det här ordet, utan helt enkelt för att "fri" är något jag vill vara. I alla bemärkelser. Utöver det står F för själslig rikedom och lycka, R är en skyddsruna som står för att övervinna besvär och I för sammanhållning.

A feast for Queens - cashewbiffar

 
YUM. Mina nya favoritbiffar. Jag äter dem tillsammans med morots- och squashpasta och någon god svamp- eller BBQ-sås. Perfekta att göra ett gäng och frysa in, så är det bara att plocka fram när man inte orkar laga mat.
 
Ingredienser
ca 5-6 biffar
 
100 g cashewnötter
1½ dl riven västerbottenost
1 paket fetaost
1½ dl ströbröd
2 ägg
2 msk vatten
Salt, peppar och/eller annan kryddning
 
Hacka nötterna, smula fetaosten och blanda med västerbottenosten (jag brukar köra nötterna och fetan i matberedaren tillsammans). Ha i äggen, ströbrödet, vatten och önskade kryddor och blanda väl. Forma biffar i lagom storlek och stek i olja på medelvärme.
 
Vill man ha pasta till hyvlar man morötter och/eller squash (använd inte den mittersta delen på squashen där fröna sitter) och kokar i saltat vatten i ett par minuter tills de får rätt konsistens. Njut!!
 

Rohan-inspirerad bältesväska

 
Först och främst - glad midsommar på er!
Jag har spenderat dagen med att jobba och därefter blev det ett besök på Äskhults by där firandet var i full gång. Där är ju så himla fint och alltid väldigt trevligt men jag föredrar faktiskt att vara där innan allt folk kommit, när personalen står i sina traditionella dräkter och förbereder midsommarstången och allt är lugnt och skönt. Men vi hade det mysigt ändå, vi stötte på en söt vit herdehundstik på ett år som var överallt och ingenstans och som väldigt gärna ville leka med Iso. Han i sin tur tyckte att hon var skojig och sådär, men det märks att han börjar bli vuxen för det där flängiga lekandet var han inte vidare intresserad av.
 
I alla fall. Syftet med det här inlägget var ju att visa min nya väska.
 
- ...MINE. My OWN. My PRECIOUS!!
 
Åh jag gillar den sååå. Jag kan inte förstå att jag gjort den själv! Idén till den föddes faktiskt i Nya Zeeland, i Queenstown. Jag var full av inspiration efter att ha bilat genom Rohans slätter och beskådat Rivendells pelare på nära håll, och när jag såg vad Jakob höll på att lära sig att göra i läder blev jag så väldigt sugen på att kunna jag med.
 
Så blev jag ju sjuk och missade en hel dags vandring på en av Nya Zeelands "great tracks". Jag var minst sagt grinig! Men istället för att ligga på hotellrummet och tjura plockade jag upp lite papper och en penna och så skissade jag. Jag såg solen gå upp över bergen som figurerar i Sagan om Ringen samtidigt som pennan drog snirklor över pappret. Och så hade jag plötsligt designat dessa två hästar, inspirerade av Rohan såklart. Jag visste inte vad det skulle bli exakt, mer än att jag väldigt gärna ville snida det i läder någon dag.
 
En väska blev det och jag är så himla nöjd, verkligen långt över förväntan! Jag räknar inte in det där fruktansvärda pannbandet jag gjorde utan några korrekta verktyg, så det här är det första jag gjort i läder på riktigt. Denna lilla skapelse kommer jag att bära med stor stolthet. ♥
 
Insidan är också utsmyckad.
 
... och utsidan fick sig en keltisk fyrfläta.
 

På solen och vindarnas ö

 
Vi har tagit oss till östkusten för en kort andningspaus. På Öland mår jag alltid så väldigt bra och det är inget undantag denna gång. Solen har strålat så vackert på oss och vi har fyllt dagarna med kalkning av ladorna, lädervård av gamla seldon från förra sekelskiftet och besök på historiska platser.
 
Iso njuuuuter av att springa fritt i den stora trädgården och jag har än en gång den där värkande längtan att packa ihop allt och flytta hit med hästarna...
 
Bjuder på lite snaps från våra turer till Eketorps Borg, Karlevistenen och Borgholms Slott. Så mycket historia som andas här. 
 

Huvudet bland molnen

Ja, där uppe är jag mycket och snurrar omkring, i min egen fluffiga spännande verklighet. På sistone har det blivit mycket bränsle till den delen av mig också, med mycket hantverk och annat kalaskul. Bland annat har jag...
 
 
... Börjat sy i läder. Jag gjorde ju det där groteska pannbandet för ett tag sedan, men det var mest i brist på något bättre att sysselsätta mig med. Jag hade ju inte de verktyg jag behövde för att kunna göra ett bra jobb. Men nu så! Nu har jag fått ta del av hela Jakobs verktygslåda, så teeeheeee nu ska det skapas grejer! Först ut är den här pungen som jag ska ha Isos godis i. Den snidade läderbiten har Jakob gjort men han behövde den inte så jag fick den. Jag är RIKTIGT nöjd, den fina färgen på skinnet och nitarna och hela paketet.
 
 
... Startat en liten skatt-samling. Idén har legat och grott ett tag och jag har köpt lite mynt på olika marknader och sånt. Efter att vi varit i Danmark och fått lite tjusiga danska mynt bestämde jag mig för att gräva fram alla mynt från olika besökta platser jag kunde hitta, så nu har jag en liten kollektion av mynt från bland annat Australien, Nya Zeeland, USA, Swaziland, Sydafrika, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Danmark, Norge och så vidare. Nästa steg är att hitta en tjusig kista...
 
 
... Hittat paradiset. Jag har ridit förbi den här bokskogen i många år men aldrig insett att jag kunnat rida upp i den, förrän nu. Wow. Jag har inte ord för hur vackert där är!
 
 
... Haft picknick i nämnda paradis. Jag grävde fram mina gamla sadelväskor, packade på Leia och så dracks det te och åts brownies till ljudet av fågelkvitter och Iso som härjade omkring och knarrandet från marken när hästarna trampade runt. Så myyyyysigt. Jag måste försöka få ihop ett par häftiga sadelväskor i läder bara, man måste ju ändå hålla stilen liksom!
 
 
... Fått mig en redig bågskyttetavla. Ä-N-T-L-I-G-E-N-!-!-! Jakob och jag spenderade fredagskvällen slash natten med att kapa vass som växer intill hästarnas hage och binda ihop det till en typ-rund tavla. Och så byggde vi en trefot igår som håller upp kalaset - och allting tillsammans väger inte mer än ett par kilo. Aaaahhh äntligen behöver det inte bli ett sånt projekt varje gång jag vill skjuta. Den funkar dessutom riktigt bra och även om den ser lite bonnig ut tycker jag faktiskt att den är snygg! Den ser gedigen ut liksom. Fast vi har redan planer på en bättre uppgraderad variant...
 
 
... Arbetat lite till i läder. Mitt första projekt med rätt verktyg. Och det blev ASBRA! Jag ska visa resultatet i ett eget inlägg senare (fast vill nu tjuvkika kan ni se på min instagram). Jag är så stolt! Och jag är sällan stolt över sånt jag gjort, så då vet man att det blev bra på riktigt, haha!
 
 
... Haft fotografering. I absolut ösregn, det fullkomligt vräkte ner. Men varken jag, Jakob, hästarna, Iso eller fotografen bangade och shit pomfritt vad bra bilderna blev! Jag har bara sett ett par smakprov och jag får inte visa dem riktigt än, men de är väl värda att vänta på. För att underlätta i regnet körde Jakob bilen bort till fotoplatsen med all utrustning medan jag tog hästarna och Iso. Jag kan säga att jag kände mig lite halvt sketcool när jag satt där i full galopp i vikingamundering från topp till tå, med hästarna stylade i fårskinn och vikingabling - Leia på ena sidan och Iso som sprängde fram i ögonvrån på den andra. Vänta bara tills ni får se resultatet..!
 
 
... Njutit. Soldagarna i vår har varit lätträknade så när det äntligen blir klar himmel sträcker jag ut mig som en blomma och lapar strålar. Idag stannade jag, Conny och Iso till på en helt magisk plats, med blåbärsris som låg i ett tjockt täcke över marken och höga tallar som bildade en katedral ovanför oss. Iso gnagde på pinnar, Conny stod och halvsov och jag plockade granskott. Jag har blivit lite beroende av att göra te på dem - så gott!!