There is a legend; that fallen knights return as great horses

 
Så här är det då - tränset från mina drömmar. WOW!!! vad jag är glad i det. :D
 
Gudarna ska veta att jag inte hade det lätt under skapandet av denna goding... Jag har sytt skölden fel och fått sprätta ett antal gånger, nitat fast ett spänne åt fel håll (och att öppna upp en nit är inte det enklaste man kan göra), sluntit med kniven på flera läderbitar och därmed gjort dem oanvändbara, glömt att spegelvända designen och plötsligt suttit med två "vänsterskor", färgat med fel färg OCH så vidare...
 
Men allt blod, svett och svordomar lönade sig tillslut för jag lyckades färdigställa det och det blev så BRA! Och det gör Leia en sån enorm rättvisa, det plockar fram alla hennes finaste drag! Och det blev en alldeles perfekt ton i färgen och aaahhh - ni får stå ut med en liten bildbomb (det kommer dessutom fler bilder i ett annat inlägg...) för jag är KÄR i detta träns. Och att JAG skapat detta, det går inte att förstå!
 
 

Telefonväska

 
Här tillverkas det på löpande band! Senaste prylen är inget mindre än mitt absoluta drömträns... Men det förtjänar ett eget inlägg. ;) Först har vi här ytterligare en bältesväska, den här gången till min telefon. Då jag ju har en hästväska ville jag ha något med varg-association, men jag hade inte utrymme (eller tålamod..) att karva en bild av en varg. Så det fick bli en vargtass! Inte jättetydligt kanske, och jag kom på först efteråt vad jag skulle ha gjort för att gjort det bättre. Men men, jag är nöjd i alla fall. :) Skinnet på sidorna var ett litet helvete att få fast.. Men det gick, och det blev bra!

She was gracefully dancing in the waves


Torpa Stenhus

 
Debuten är avklarad! Jag har gått på marknad heeelt själv... Och det gick ju helt galant. Var väldans skönt, till och med. ;)
 
Det är ju inte så att jag känner att jag måste ha sällskap 24/7, definitivt tvärtom snarare, men just att åka iväg såhär på marknader på egen hand har inte känts vidare lockande förut. Jag är ju något av en extrem-introvert och det där med att gå runt bland fullt med folk som jag inte känner helt själv, nä, inte min komfort-zon. Men nu i helgen är det medeltidsdagar på Torpa Stenhus och jag ville så gärna dit men orkade heller inte riktigt bestämma tid och anpassa mig efter någon annan. Det är rätt körigt som det är nu med jobbet ändå, så på min lediga tid vill jag bara göra precis vad som faller mig in i stunden.
 
 
Så jag packade in Iso och mig själv och styrde kosan mot Borås och vi hade en fantastiskt trevlig dag! Torpa Stenhus har jag inte varit på förut men dit vill jag definitivt åka igen. Platsen var otroligt vacker, marknaden var stor och härlig och vi hade en väldig tur med vädret.
 
Självklart blev vi stoppade av folk som ville fota, hälsa och klappa på Iso. Det var även en del som kände igen oss via mina hantverk, och det är ju såklart fantastiskt roligt. :)
 
Dagen får tio av tio vargyl. Tack, Torpa Stenhus!
 
Här står jag, ni vet helt naturligt poserandes sådär. Lite av dagens bling.
 
Svårt att hitta en finare location.
 
Finfina prylar.

For she is the ocean and he is her moon


The making of: hundhalsband

Jag använder remskäraren för att få jämna läderremmar.
 
Och en VASS kniv för att skära ut halsbandet.
 
Snubbelhög i form av fluffig vovve är obligatoriskt.
 
Kantskäraren ger snyggare kanter.
 
Efter kantskäraren blöter jag kanterna och gnuggar dem för att få dem ännu jämnare och rundare.
 
Därefter är det dags att blöta igen och föra över mönstret på lädret.
 
... och sedan skära ut det med svirvelkniven. (Jag känner mig lite tvungen att påpeka att det inte är skit under naglarna på mig, utan gammal läderfärg. Det funkar kanon även på människohud.. ;))
 
Jag drar i de skurna linjerna för att öppna upp dem en aning.
 
Dags att punsa! Just här blev det bara ett par dekorativa löv.
 
Färgning.
 
Och halsbandet är klart! Dags att fotografera...
 
... och undersöka eventuella andra möjliga användningsområden.
 
Voilà! Det här halsbandet är till Linas hund Zorro och hon har gjort en stor del av arbetet själv, när hon inte lekte dokumenterande fotograf.. ;)

We are at home amidst the birds and the trees; for we are children of the forest


Hunehals medeltidsdag

 
Vi tog en snabbvisit på Hunehals medeltidsdag igår - man får ju passa på när det för en gångs skull händer något bara ett litet stenkast bort! Det var andra året det arrangerades i år och där finns ju utrymme för utveckling, så att säga.. :) Men jätteroligt att intresset finns i alla fall, och där var MYCKET folk! Iso drog uppmärksamhet som vanligt och jag fick kommentarer om både tunikan, mina väskor samt Isos halsband. Åh vilken härlig känsla det är att svara "Tack, ja jag har gjort dem själv :)"!!
 
Omgivningen där är ju väldigt vacker så vi passade på att ta lite bilder, tack Lina!
 

Alviskt halsband

 
Igår (eller tekniskt sett idag) ungefär kl 00 kom jag på att Iso borde ha ett nytt halsband till medeltidsmarknaden idag. Så jag satte mig och gjorde ett, haha. Ganska exakt två timmar tog det, att skissa designen, mäta upp, skära ut halsbandet, kantbehandla, överföra mönstret, karva ut det, slå löven, färga allt samt sy ihop det.
 
Det är ju inte helt dåligt jobbat faktiskt, att hosta fram ett nytt halsband lite impulsivt sådär på ett par timmar. Och bra blev det, jag är nöjd. Framförallt är jag så jäkla glad att jag plötsligt har möjlighet att göra sånt här - att bara kunna sätta mig och skapa vackra saker med händerna.
 

Sitting next to you is like taking a sip of eternity. The sun, the stars, the sky, never tasted so good.


Be patient wild eyes. Soon will come a storm to tame you. Let her winds surround you. Match her fury and let fires reign. Nature means what she does.


Varbergs fästning

 
Idag besökte vi Medeltidsdagarna på Varbergs fästning. Det var lite väl litet, aningens för många mugglare (även om jag själv närapå svimmade av bara tanken på att dra på mig mina kläder och därför körde på en "halv-äkta" stil) och VÄLDIGT varmt - men jag ska absolut inte klaga. Solen sken, miljön var fin och jag hittade en del fynd på marknaden så jag är ändå nöjd. Ja, egentligen räcker det att jag får se lite folk i vackra kläder och andas in den där speciella medeltidsdoften, så är jag tillfredställd. ;)
 
Tänk, tänk, att nu är det inte ens en månad tills vi drar mot paradiset, mot Visby! Åh, vad jag längtar.
 
Dessa pilar! Aahh, I wantss! Och nu blev jag påmind om den där stora pilspetsen jag har liggande som ska få skaft och fjädrar någon gång, kanske dags att sätta igång...
 
Så här hittar man oss allt som oftast på marknader och dylikt. Ständigt omringade av hänförda beundrare av vargen. ;)
 
Jag bygger sakta men säkert ut min lilla samling av hårpärlor.
 
Saxat från insta: Tar skydd i skuggan / Dagens fynd / Detaljer.

Stories from the core of our souls

 
 
 
Längtan brinner stark i hjärtat på mig. Det här är inte bara att klä ut sig och fotograferas i några timmar; det här är att för en kort stund komma Hem. Att ställa av sig kogret, svepa in sig i manteln och luta ryggen mot ett träd. Känna regnets kristaller mot huden. Det är lätt att drömma sig bort. Till en avlägsen tidsera, ett mytiskt land. Långt bort från gummidäck och avgaser, en plats där grönskan har överhanden och människan är blott en tjänare av universum.
 
Jag bär den alltid med mig - hemlängtan till platsen som inte längre finns...