Nya Zeeland del två

 
Hobbiton, the Shire, Middle Earth.
 
Jag ska vara ärlig och säga att jag inte hade sådär värst höga förväntningar på Hobbiton. Helt enkelt därför att jag inte ville komma dit och bli besviken. Jag hade ingen aning om hur det skulle vara, om där skulle vara proppat med folk, storleken på settingen och så vidare. Så jag försökte helt enkelt att bara hålla mig kall och ta det som det kom.
 
Det var underbart. Visst, det var mycket folk och man fick kanske inte riktigt så mycket tid att gå runt och undersöka som jag önskat och grupperna var lite väl stora. Men det var Hobbiton. Det var där! Det var på riktigt! Morötter och sallad växte i grönsakslanden och ankorna gled omkring på sjön och i rabatterna växte frodiga blommor. Det enda som fattades var håriga hobbitfötter.
 
 
Om jag ska nämna en sak jag inte är helt nöjd med? Att bilden här ovan är den enda på mig framför Bag End. Vad i hela helv... Fast jag antar att det är en godkänd ursäkt att det stod en hel kö med människor bakom som också ville fotografera, så det blev lite hastigt. Och det kunde varit värre - man ser ju i alla fall tydligt var jag är.
 
Efter att ha promenerat runt bland alla färgglada runda små dörrar närmade vi oss the Green Dragon. Att hämta ut sin Ginger Ale och sätta sig på en av de slitna träpallarna, det, det var inte dåligt. Jag hade velat komma dit en mörk och regnig höstkväll när byborna samlats för att utbyta historier och värma sig.
 
Så, ja. Det var tur att jag inte kom med en massa överdrivna förväntningar, för då hade jag blivit besviken. Men det var en helt underbar upplevelse och jag kan inte vänta på att sätta igång filmerna och få se alla platser jag besökt. Åh!
 Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: