Det Perfekta Halsbandet

 
Mer läderkonst av Jakob. Länge, länge har jag klurat på ett nytt halsband till Iso. Jag har sökt runt och slitit mitt hår och letat bland olika försäljare och funderat och samlat inspirationsbilder, men jag har inte kunnat sätta fingret exakt på vad det är jag varit ute efter. Men här är det nu, hans perfekta halsband! Åh, det är så fint att jag inte vet var jag ska ta vägen.
 
Skära ut lädret, klippa ut designen, applicera på halsbandet, blöta ner, skära ut mönstret, banka, snida, skapa magi. I ett mörkt och kallt parkeringshus mitt i natten någonstans i Wellington.
 
 
Att hitta metalldelarna var minsann ingen lätt uppgift, ingen i Nya Zeeland tycks veta vad D-ringar är för något eller var man kan hitta det. Tillslut fick vi köpa ett skruttigt gammalt halsband och slakta det för att komma åt ringarna. Mödan värt var det, för slutligen var det färdigt och precis så som jag önskat mig det! Ett konstverk!
 
Först var tanken att jag skulle färga det mörkt när jag kom hem, men med tiden blev jag så fäst vid den ljusa naturfärgen att jag beslutit mig för att låta det vara och bara fetta in det. Det kommer att åldras med tiden och tillslut bli mörkt ändå.
 
 
Längs kanterna är en personlig inskription i runskrift. Vad det står tänker jag inte tala om, men varsågoda att översätta på egen hand om ni vill. ;) Längst upp till höger står i alla fall "Iso".


johanna
Postat 2015-01-16 / 20:39:40. URL: http://thechimaeras.wordpress.com

så fint! :)

Isabelle
Postat 2015-01-20 / 20:49:50. URL: http://talidass.weebly.com

Jag tror jag har listat ut det! :)
På ena sidan står det: Iso reptile smile of the heart of lothians
På andra: Son i Ghosts skepnad wandrar han likt wargens likg... Får inte riktigt till det sista, vad står det på kortänden?

Sara
Postat 2015-02-27 / 09:08:01. URL: http://aiya.blogg.se

Får ena sidan till: SON I GHOSTS SKEPNAD VANDRAR HAN LIKT VARGENS ..(LIKG?) Det sista kan jag inte riktigt få ihop, jag skulle kunna gissa mig till att det ska stå LIKE eller något annat. x)

Andra sidan: ISO REPTILE SMILE OF HEART OF LOTHIANS (frågan är dock om SON ska höra ihop med första sidan eller andra, ;))

Riktigt fint halsband alltså!


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: