Nya Zeeland del fyra

 
Wellington, huvudstaden. Här stannade vi ett par dagar men jag har ärligt talat inget starkt minne därifrån... Det var en fin stad, helt klart, men det var ju inte riktigt på grund av städerna som jag ville besöka landet. Ett besök på Weta Cave (Weta Workshop gjorde rekvisitan till bland annat LotR) blev det i alla fall såklart och det var riktigt häftigt! Och ganska mycket mindre än vad jag hade trott.
 
Man fick bland annat kika in i rummet där Peter Lyon sitter och jobbar - när jag träffade honom i somras fattade jag inte alls att han faktiskt jobbar på Weta Workshop och var en så stor profil i skapandet av svärden till filmerna.
 
Utanför stod Bert, Tom och William och lurpassade, och inne fick man ett hjärtligt välkomnande av Lurtz.
 
Jag hade ett givande samtal med Gollum såklart. Intressant hur våra hudtoner är slående lika! Bländande, liksom.
 
Efter Wellington satte vi oss på färjan och åkte över till Sydön. Första stoppet var Kaikoura där vi firade nyår. Utsikten rakt utanför hotellrummet var ett stort berg.. Wow! Det märktes direkt att det var en helt annan typ av landskap på södra delen.
 
På nyårsdagen stod whale watching på programmet. Det hade blåst en hel del men från land såg havet ganska lugnt ut. Jag som mer eller mindre blir sjösjuk bara av att se en båt bestämde mig för att ignorera meddelandet "strong sea sickness warning" och hänga med ut ändå. Jag menar, jag har drömt om att se fria valar så otroligt länge att jag helt enkelt inte kunde hoppa över detta.
 
Hm, well... Ungefär fyra minuter tog det sedan satt jag med huvudet ner i en påse och hulkade. Och så fortsatte det i tre timmar. Det var den värsta åksjukan jag varit med om någonsin och jag har varit åksjuk en hel del! Vid en punkt satt jag på fullaste allvar och funderade på om jag kunde be Jakob smocka till mig riktigt ordentligt så att jag skulle svimma av istället...
 
Men! Jag kunde snegla upp ur påsen när de sa att valen var på väg att dyka och jag såg den! Jag fick se den där klassiska valfenan breda ut sig över vattenytan och sedan graciöst försvinna ner i djupet, precis som jag drömt om. Så trots allt är jag glad att jag bestämde mig för att följa med ut.
 
Sälar fullkomligt kryllade det av.
 


Therese
Postat 2015-02-15 / 21:58:49. URL: http://miaulin.blogg.se

Jag håller med, Wellington var verkligen ingen stad som fastnade i hjärtat. Jag var beredd på att weta skulle vara litet, men inte riktigt på att staden skulle vara så..tråkig?
Är så sjukt dålig på att kommentera, men alla dina inlägg får mig att längta tillbaka så mycket. Det finns så mycket mer att se <3

Svar: Jaa men precis. Fast blir väl så... landet i övrigt är så strålande fantastiskt att städerna bleknar i jämförelse. Åh, jag förstår att du längtar! Jag hade inte tackat nej till en flygbiljett tillbaka imorgon...
{Norah Kohle}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: