Ett återbesök i medeltiden

 
Åh, vi var tillbaka i Visby i helgen!
Det var helt fantastiskt. Jag har bara varit i paradiset när det varit soligt och grönt och tokvarmt tidigare, när rosorna prunkar på stenväggarna och igelkottar kilar fram och tillbaka i de små gränderna. När staden är full av liv och aktivitet.
 
Men jag måste säga, att Visby klarar sig alldeles utmärkt bara sådär. Kalt och grått, lite öde, mer eller mindre tomt på folk, isande vindar - det är liksom sådär strålande fint, så som bara Visby kan vara, ändå. Inte det minsta sorgset eller öde, som jag funderade på att det kanske skulle kännas.
 
Fast att säga att det var folktomt är väl lite av en lögn. Inne på Kapitel, när kvällen lagt sin mörka sjal över hustaken och kylan kommit krypande inpå, då kändes det som att vi spolat tillbaka tiden till vecka 32 och allt var precis som det skulle. Fladdrande eldslågor, mjöd i stora lass, skåååååååååål, personalen som slukar eld och en salig blandning av gamla och nya vänner.
 
En av kvällarna på Kapitelhusgården, när vi åt middag med Elin och hennes pojkvän. Foto: Nevnarien.se
 
Vi var där i knappa fyra dagar och vi hann med så mycket men hade det otroligt lugnt och skönt på samma gång. Vi deltog i invigningen, såg eldshow med TRiX, hängde på Kapitel, gick på föreläsning om hur man höll sig varm på medeltiden, promenerade runt i staden, kikade i de små marknadsstånd som fanns, tittade på tornerspel, käkade på Kapitel, gick på konsert, hängde lite till på Kapitel och så avslutade vi med att gå på bio. Haha, i sann medeltidsanda.
 
Sen i samma ögonblick som vi landade på västkusten igen insåg jag med fasa att jag drabbats av Visbypesten och sen dess har jag legat i sängen och känt mig hemsk. Vilken kontrast va. Men jag lever på minnena från vår ljuvliga snabbvisit i paradiset och längtar, längtar, längtar till nästa sommar. Bara 235 dagar kvar!
 
Det här var mitt första riktiga vinter-medeltidsevent. På somrarna håller jag alltid på att dööööö av värme, men jag är samtidigt en frysekyckling så nu var det spännande att se hur jag skulle fixa kylan. Det gick helt okej, faktiskt! Visst var man lite kall, men jag har ju faktiskt inga direkta vinterkläder så jag fick knåpa ihop av det jag har. Här har jag ett linne, en långärmad t-shirt, thermoleggings, en tunn ylletröja, vanliga leggings, min linnetunika, Jakobs ylletunika samt min hätta. Plus mantel ovanpå alltihop. Nu är det nog dags att börja knåpa ihop en rejäl kaftan, tror jag.
 


Isabella [ Fotografi ]
Postat 2015-12-17 / 10:03:23. URL: http://szalai.se

Såg er där i Visby men hade aldrig möjlighet att gå fram och hälsa, ni såg så söta och glada ut i alla fall! :)
Håller med om att det måste knåpas ihop ett ordentligt vinterplagg till nästa år i alla fall, så jäkla blåsigt haha. ^^

Rebecka
Postat 2016-01-28 / 16:37:31.

Gång på gång dregglar jag över dina hårsmycken! Var har du fått tag i dem? :)

Svar: Kul att du gillar dem! Dessa är från olika marknader och Panduro, faktiskt! :)
{Norah Kohle}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: