Knivskida

 
Min julklapp till storebrodern. Vi får hoppas att han mot förmodan inte läser min blogg, hehe... Jag är ju en sådan självkritiker så jag är inte helt nöjd, men den var himla rolig att göra!

Vårt sovrum slash vardagsrum slash kontor slash verkstad

 

Ett återbesök i medeltiden

 
Åh, vi var tillbaka i Visby i helgen!
Det var helt fantastiskt. Jag har bara varit i paradiset när det varit soligt och grönt och tokvarmt tidigare, när rosorna prunkar på stenväggarna och igelkottar kilar fram och tillbaka i de små gränderna. När staden är full av liv och aktivitet.
 
Men jag måste säga, att Visby klarar sig alldeles utmärkt bara sådär. Kalt och grått, lite öde, mer eller mindre tomt på folk, isande vindar - det är liksom sådär strålande fint, så som bara Visby kan vara, ändå. Inte det minsta sorgset eller öde, som jag funderade på att det kanske skulle kännas.
 
Fast att säga att det var folktomt är väl lite av en lögn. Inne på Kapitel, när kvällen lagt sin mörka sjal över hustaken och kylan kommit krypande inpå, då kändes det som att vi spolat tillbaka tiden till vecka 32 och allt var precis som det skulle. Fladdrande eldslågor, mjöd i stora lass, skåååååååååål, personalen som slukar eld och en salig blandning av gamla och nya vänner.
 
En av kvällarna på Kapitelhusgården, när vi åt middag med Elin och hennes pojkvän. Foto: Nevnarien.se
 
Vi var där i knappa fyra dagar och vi hann med så mycket men hade det otroligt lugnt och skönt på samma gång. Vi deltog i invigningen, såg eldshow med TRiX, hängde på Kapitel, gick på föreläsning om hur man höll sig varm på medeltiden, promenerade runt i staden, kikade i de små marknadsstånd som fanns, tittade på tornerspel, käkade på Kapitel, gick på konsert, hängde lite till på Kapitel och så avslutade vi med att gå på bio. Haha, i sann medeltidsanda.
 
Sen i samma ögonblick som vi landade på västkusten igen insåg jag med fasa att jag drabbats av Visbypesten och sen dess har jag legat i sängen och känt mig hemsk. Vilken kontrast va. Men jag lever på minnena från vår ljuvliga snabbvisit i paradiset och längtar, längtar, längtar till nästa sommar. Bara 235 dagar kvar!
 
Det här var mitt första riktiga vinter-medeltidsevent. På somrarna håller jag alltid på att dööööö av värme, men jag är samtidigt en frysekyckling så nu var det spännande att se hur jag skulle fixa kylan. Det gick helt okej, faktiskt! Visst var man lite kall, men jag har ju faktiskt inga direkta vinterkläder så jag fick knåpa ihop av det jag har. Här har jag ett linne, en långärmad t-shirt, thermoleggings, en tunn ylletröja, vanliga leggings, min linnetunika, Jakobs ylletunika samt min hätta. Plus mantel ovanpå alltihop. Nu är det nog dags att börja knåpa ihop en rejäl kaftan, tror jag.
 

Och när vi ändå pratar om jul...

 
... så måste jag bara visa dessa bilder också.
Jag älskar känslan vi fick till i dem! Jag har ett samarbete med Daniel Wellington på Instagram just nu och jag tyckte att Coolmans söta näsa hade passat så bra i bildidén jag hade. Sedan tänkte jag mig väl att jag fick räkna med lite kaos när vi skulle fota, jag såg framför mig hur han drog omkull hela höbalen, tog helt fel äpple och slabbade fruktsaft över klockan. Men det gick som smort och den allra första bilden jag tog är den jag valde ut i slutändan. En sån duktig modell!

Jul i min lya

En sån här liten kreation har jag velat pyssla ihop länge. Egentligen är det ju sjukt opraktiskt att klä in ljuset sådär eftersom man bara kan bränna det ett par cm... Men jag tänkte väl mest att det kunde få stå och se läckert ut (och dofta... gudomligt!) ;)
 
Alltså om jag får säga det själv så har jag mitt gift wrapping game ON POINT i år. Normal tjej som blev helt överlycklig när hon hittade brunt, "tråkigt" papper haha... Men det gör ju att man får mycket friare händer med övrig dekoration! På senare år har jag verkligen gått över till att nästintill tycka mer om att ge än att få. Det är så roligt att lägga ner tid på att slå in paketet fint och anpassa det efter vem som ska få det.
 
 
Jakob och jag har fått en ny lya och jag som är inredningsfreak är ju typ i himlen nu! Speciellt som det nu råkar vara juletid vilket innebär att det är helt ok att bomba placet med granris, kanelstänger och kottar. Och det bästa av allt... - vi har en öppen spis. Levande eld inte ens en armlängd från sängen. Snacka om livskvalitét!
 
Det börjar sakta falla på plats här inne men än så länge får det bara bli lite detaljbilder. Ska ta större bilder när det är helt klart. :)