Raise, aim, shoot

 
Min bågskytte-erfarenhet är typ den här: Sköt långbåge på Öland för två somrar sedan men minns ingenting av det, köpte en båge i vintras och har skjutit i min ensamhet sen dess. Med andra ord är det ett under att jag ens får iväg pilen med tanke på att jag aldrig haft någon som visat mig hur jag ska göra. Så det var himla kul att skjuta med Jakob, som faktiskt har en aning om vad han pysslar med.
 
Min båge är på #29 dragvikt, bra att börja med och lagom till beridet bågskytte. I början tyckte jag att den var vansinnigt tung att dra, men har nu vant mig och tycker att den är lätt att både dra och hålla spänd.
 
Sen fick jag prova att spänna Jakobs långbåge, som ligger på #75. Det var inte det kraftfullaste momentet i mitt liv. Jag kunde helt enkelt inte dra mer! När jag sedan gick tillbaka till min egen båge kändes den ju fånigt lätt... Ja, tills vi skulle skjuta igen dagen därpå. Då var min arma axel så mör att jag inte ens pallade spänna min fjuttiga båge ordentligt. Seriöst Norah, skärpning, dags att bli lite mer vältränad kanske...Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: