Nothing can dim the light that shines from within


Always be a first rate version of yourself, instead of a second rate version of somebody else

 
Jag och vargen tog en fotopromenad i Tjolöholms vackra slottsskogar för att ta pulsen på den nya kameran. Jag ville testa det "intelligenta autoläget", inte för att jag själv är särskilt förtjust i att fota på auto men för att lära känna kameran lite. Jag gillade att man enkelt kunde bestämma skärpedjup, temperatur och mättnad utan att behöva kunna det tekniska. Jag hade dock önskat att den inte lade ISO så vansinnigt högt, brusiga bilder much...
 
Det blev även tydligt hur van jag blivit vid vridbar skärm (på D5100 kan jag vrida skärmen i princip hur som helst, på A6000 går det bara att vinkla lite upp och ner) och fjärrutlösare (hur kass den än är). Men det är småsaker och absolut inte något jag känner att jag måste ha till en "extrakamera".
 
Nu ska jag försöka bli kompis med de manuella lägena också. Överlag är jag riktigt nöjd med nykomlingen!
 

People will kill you over time. And how they'll kill you is with tiny, harmless phrases, like "be realistic".


Nya vapen

 
Vi har fått tillökning i vapenarsenalen minsann. Jag har länge varit sugen på en lite mindre och smidigare kamera, som är enklare att ha med sig men utan att tumma på bildkvalitén. Jag orkar inte alltid släpa med mig den stora tunga kameran, vilket många gånger resulterar i att jag ångrar mig när jag ser något jag vill fota. Och då är det surt att få nöja sig med den inte o-så-fantastiska telefonkameran. En galet cool resa närmar sig dessutom, och därför kändes det relevant att "gear up"!
 
Det blev en kompakt systemkamera, en Sony A6000 närmare bestämt. Jag som bara fotat med Nikon i alla år och ganska nyligen börjat greppa det där med inställningar, har nu en hel del att sätta mig in i. Det ser jag fram emot! Bilden här ovan är en av de första jag tog med kameran och jag får säga att den levererar. Trots dåligt ljus och antagligen en massa fel i mina inställningar lever kameran absolut upp till mina förväntningar!

Let's take our hearts for a walk in the woods & listen to the magic whispers of old trees...


You were wild once - don't let them tame you


I'm so glad I live in a world where there are Octobers


Love, trust, and a little bit of fairy dust


You know all those things you've always wanted to do? You should go do them.


Put on your dresses scarlet and gold

Foto: Lina Malmqvist.
 
Come said the leaves to the wind one day,
come o'er meadows and we will play.
 
Put on your dresses,
scarlet and gold.
 
For summer is gone and
the days grow cold.

And I see fire, I feel the heat upon my skin


There is always music amongst the trees, but our hearts must be still to hear it

 

[unbind your wild]