Banankakor

 
Jag är minsann ett äkta kak- och bullmonster. Kanelbullar, chokladbollar, kladdkakor, vaniljdrömmar, pepparkakor, donuts, scones, lussebullar, cupcakes... Jisses, jag blir helt till mig bara av att skriva om dem.
 
Dessvärre - eller som tur är, kanske - är inte min mage lika förtjust i föda av den här sorten. Vitt mjöl och socker och sånt går inte riktigt hem, så bestraffningen kommer oftast inom kort efter att jag mumsat i mig. Av den anledningen har jag blivit väldigt observant och noggrann med vad jag faktiskt stoppar i mig, och nuförtiden föredrar jag helt klart nyttigare alternativ om det finns (fast jag ska inte förneka att jag inte kan låta bli att frossa då och då, trots allt).
 
Dessa kakor är så gott som perfekta. Nyttiga, goda och fruktansvärt enkla att göra. Basingredienserna är följande två: bananer och havregryn. Japp, varken mer eller mindre. Det finns diverse alternativ att smaksätta med, men kakorna är helt klart ätbara precis som de är. Perfekta som frukost eller mellanmål när man har bråttom!
 
 
Banankakor
 
3 st bananer - ju brunare, desto bättre
3-3,5 dl havregryn
 
Russin
Kakao
Kanel
Kaffe
Chokladknappar
Vaniljsocker
Kokosflingor
 
Förbered en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda väl med havregrynet (jag vill skriva havregrynen, men stavkontrollen säger att jag har fel..?!). Tillsätt ev smaker. Jag brukar köra på en-två msk kakao, ett par tsk kallt kaffe och russin eller en msk kanel och ett par tsk vaniljsocker. Men det går som ni ser att blanda lite hur som helst.
 
Blöta händerna och forma kakor av ca en msk smet som sedan placeras på pappret. Baka i ca 15 minuter och förvara i kylskåpet (men norpa gärna en eller flera direkt från plåten). Mums!
 



Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: