The worst thing you could do is tame the chaos in you. It's like being told not to feel when you're thrown in the fire.


November


Yuletide

 
Så var det plötsligt dags för julmarknader och affärerna ställer fram julmust och staden glittrar av ljusslingor. Vad hände? Jag går fortfarande och tänker att det är sensommar... Men så har vi ju inte haft många dagar med temperaturer under tio grader, så det är väl inte så konstigt kanske. Jag som egentligen är Julpepparnas Julpeppare har knappt någon julkänsla alls, vilket antagligen beror på att jag kommer fly landet strax innan julafton. Inte för att jag klagar - det kommer att bli hur coolt som helst!
 
Här är i alla fall lite bilder från Jul på Tjolöholm i helgen. Jag försöker fortfarande få grepp om den nya kameran och det är inte lätt... Inte helt smart att försöka sätta sig in i det när mörkret smyger sig på och man har begränsat med tid heller, kanske. Men nåja.

May you touch dragonflies and stars, dance with fairies and talk to the moon


Banankakor

 
Jag är minsann ett äkta kak- och bullmonster. Kanelbullar, chokladbollar, kladdkakor, vaniljdrömmar, pepparkakor, donuts, scones, lussebullar, cupcakes... Jisses, jag blir helt till mig bara av att skriva om dem.
 
Dessvärre - eller som tur är, kanske - är inte min mage lika förtjust i föda av den här sorten. Vitt mjöl och socker och sånt går inte riktigt hem, så bestraffningen kommer oftast inom kort efter att jag mumsat i mig. Av den anledningen har jag blivit väldigt observant och noggrann med vad jag faktiskt stoppar i mig, och nuförtiden föredrar jag helt klart nyttigare alternativ om det finns (fast jag ska inte förneka att jag inte kan låta bli att frossa då och då, trots allt).
 
Dessa kakor är så gott som perfekta. Nyttiga, goda och fruktansvärt enkla att göra. Basingredienserna är följande två: bananer och havregryn. Japp, varken mer eller mindre. Det finns diverse alternativ att smaksätta med, men kakorna är helt klart ätbara precis som de är. Perfekta som frukost eller mellanmål när man har bråttom!
 
 
Banankakor
 
3 st bananer - ju brunare, desto bättre
3-3,5 dl havregryn
 
Russin
Kakao
Kanel
Kaffe
Chokladknappar
Vaniljsocker
Kokosflingor
 
Förbered en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda väl med havregrynet (jag vill skriva havregrynen, men stavkontrollen säger att jag har fel..?!). Tillsätt ev smaker. Jag brukar köra på en-två msk kakao, ett par tsk kallt kaffe och russin eller en msk kanel och ett par tsk vaniljsocker. Men det går som ni ser att blanda lite hur som helst.
 
Blöta händerna och forma kakor av ca en msk smet som sedan placeras på pappret. Baka i ca 15 minuter och förvara i kylskåpet (men norpa gärna en eller flera direkt från plåten). Mums!
 

nefelibata

"cloud-walker";
one who lives in the clouds of their
own imagination or dreams, or one
who does not obey the conventions
of society, literature, or art.
 

I wanna reach out and touch the flame, where the streets have no name

 
Eld, eld, eld! Jag är besatt! Det är något så ursprungligt och primitivt med de fräsande flammorna som jag inte kan få nog utav. Känslan av en urkraft som aldrig riktigt går att tämja... Och som alltid kan jag inte låta bli att involvera mina hästar i allt jag gör, så de börjar bli trygga eldhästar. Jag har så många idéer på vad jag vill göra framöver, och jag är så lycklig att jag äntligen tillåter mig att göra allt det där som inte har något som helst syfte förutom att göra mig just... lycklig.