En midsommardröm

 
Sommar på Öland. Mer somrigt än så blir det nog inte, för mig. En stor del av min uppväxt, i alla fall den del som betytt något och stannat kvar hos mig i form av ljuvliga barndomsminnen, har utspelat sig på Öland. Den långa bilresan har alltid känts oändlig, men den är lika väl värd det varje gång man får stiga ur bilen och andas den öländska luften. Att springa barfota i den stora lummiga trädgården, hoppa mellan höbalarna i ladan, hälsa på grisarna, klippa gräset med den lilla traktorn, köra moped på grusvägarna, äta frukost med utsikt över Kalmarsund, promenader på Alvaret, färska potatisar i sommarköket... När jag tänker tillbaka på mina somrar spenderade på Öland kan jag inte annat än le.
 
Därför är jag så glad att jag valde att följa med i år och fira midsommar där. Jag njöt varje sekund, och nu mer än någonsin önskar jag att jag fick bo så. Med naturen och landsbygden rakt utanför dörren, med svalor som cirklar över gården och prästkragar som växer i små grupper i trädgården. Morgonljuset som silar in mellan skira spetsgardiner - urgamla trägolv som knarrar när man rör sig över dem.
 
Jag försökte med hjälp av kameran att förmedla en del av den öländska känslan jag tycker så mycket om. Det här är bilder från min midsommarafton.
 


Emely
Postat 2014-06-23 / 13:54:58. URL: http://emelys.webblogg.se

Åhh vad jag känner igen allt du beskriver! Har också varit på Öland varje sommar sen jag var jätte liten, så himla härligt! Ska dit i sommar igen, åker på lördag! :D

Svar: Underbart! :)
{Norah Kohle}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: