Home is not a place... it's a feeling

Utsikten från vår trädgård... jag skulle kunna leva med det.
 
På en härlig morgonpromenad hittade vi både trollgrottor och vägen till Fylke.
 
Det finns mycket leksaker för både stora och små på Öland.
 
Under frukosten fick vi besök av en pytteliten, superullig och megasöt gravandunge. Jag ville ta med honom hem.
 
 
Såhär hade vi det på midsommardagen. Total avkoppling och harmoni för body, mind and soul.

En midsommardröm

 
Sommar på Öland. Mer somrigt än så blir det nog inte, för mig. En stor del av min uppväxt, i alla fall den del som betytt något och stannat kvar hos mig i form av ljuvliga barndomsminnen, har utspelat sig på Öland. Den långa bilresan har alltid känts oändlig, men den är lika väl värd det varje gång man får stiga ur bilen och andas den öländska luften. Att springa barfota i den stora lummiga trädgården, hoppa mellan höbalarna i ladan, hälsa på grisarna, klippa gräset med den lilla traktorn, köra moped på grusvägarna, äta frukost med utsikt över Kalmarsund, promenader på Alvaret, färska potatisar i sommarköket... När jag tänker tillbaka på mina somrar spenderade på Öland kan jag inte annat än le.
 
Därför är jag så glad att jag valde att följa med i år och fira midsommar där. Jag njöt varje sekund, och nu mer än någonsin önskar jag att jag fick bo så. Med naturen och landsbygden rakt utanför dörren, med svalor som cirklar över gården och prästkragar som växer i små grupper i trädgården. Morgonljuset som silar in mellan skira spetsgardiner - urgamla trägolv som knarrar när man rör sig över dem.
 
Jag försökte med hjälp av kameran att förmedla en del av den öländska känslan jag tycker så mycket om. Det här är bilder från min midsommarafton.
 

Sometimes in the waves of change we find our true direction

 
Sommarkvällar är nog ändå något av det bästa som finns. Att efter en lång jobbdag bara slänga av sig kängorna, låta sanden fylla tomrummet mellan tårna och känna vågornas vita stänk mot benen.

The Moon has awoken with the sleep of the Sun, the Light has been broken, the spell has begun

Var det någon som såg fullmånen i fredags? Helt enorm! Det var ju dessutom fredag den 13, så... undrar hur många varulvar som vaknade till liv?!
 
Hemma efter en härlig helg i Stockholm.
Det var konsert med One Direction som stod på schemat. Trots att jag bor ett stenkast från Sveriges näst största stad och dessutom har varit en del i storstäder runt om i världen, blir jag helt förvirrad av att komma till huvudstaden. Alla tåg och pendlar och människor och byggnader..! Gårdagen spenderades mest med att yra omkring tror jag. Efter mycket om och men hittade vi i alla fall fram till Friends Arena och lyckades till och med ta oss till våra platser utan problem.
 
Konserten var bra, det var roligt att få se dem live. Sen är det klart att det är lite skillnad på att sitta på andra sidan arenan mot att stå i folkhavet intill scenen. Dessvärre är jag en sån där som lätt svimmar i folksamlingar, så jag får helt enkelt sitta på läktaren och njuta därifrån. Men nåja! Det betyder ju också att jag har uppsikt över hela publiken hela tiden. Och det var helt klart en upplevelse att se så gott som varenda människa i arenan dansa och sjunga med i Macarena inför konserten, haha.
 
Idag hann vi med ett besök i Gamla Stan och där är ju bara så himla fint. Som en större version av Visby som jag tycker så mycket om. Handfaste är en butik jag haft koll på över nätet ett bra tag, och till min stora lycka hittade jag dit för en tur i den fysiska butiken! Med mig hem fick jag två snyggingar, ett vikingaskepp till mina ringar och en fin liten ljushållare.
 

I'd rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck


Harry Potter studio tour, del två

Dumbledores kontor.
 
Marodör-kartan. Jag köpte ett ex av denna och herregud, den är helt enorm! Och alla detaljer!
 
4 Privet Drive, Little Whinging.
 
Butterbeer fanns att köpa i Orlando också, men det blev aldrig av att jag smakade. Men nu hade jag chansen igen och jag tog den! Det smakade inte alls som jag föreställt mig. Jag tänkte mig en ganska tjock och len konsistens, typ som varm choklad fast utan chokladsmaken då. Men nä. Det var typ som cider med riktigt söt grädde.
 
 
 
En enorm modell av hela Hogwarts. Så mäktigt, så fint!

Harry Potter studio tour, del ett

 
Jag har praktiskt taget växt upp med Harry Potter. Den första boken kom ut i Sverige när jag var sex år gammal, och innan säcken knutits ihop och sista filmen släppts hade jag hunnit bli arton år. Så det har varit mycket Harry Potter genom åren, och som så många andra runt om i världen var jag trollbunden från första stund. Så när vi nu skulle till London, var det såklart ett måste att åka på Harry Potter studio tour på Warner Bros!
 
För tre år sedan var jag i Florida, och besökte då the Wizarding World of Harry Potter på Universal Orlando. Och även om det också var häftigt, så var det här på en helt annan nivå. Man kom så nära alla detaljer, allt var så noggrant uttänkt och det fanns verkligen tid att se och göra allt man ville. Dessutom var det inte sådär otrevligt mycket folk, utan man kunde med lätthet ta sig fram och fotografera utan en massa främlingar i vägen.
 
Jag är verkligen såååå nöjd! Det var helt magiskt! Nu har jag börjat se om alla filmerna och det är så sjukt spännande att se allt nu igen. Och att känna... I've walked these halls!!!
 
Ljuset i studion var väl inte det bästa, då det var mörkt och dessutom väldigt blått på sina ställen och väldigt rött på andra. Jag är ju heller inte särskilt fototeknisk - men vad fasen. Jag är så glad att jag först och främst bara varit där, sedan att man fick fotografera över huvud taget och så kunde det ju faktiskt varit ännu värre.
 
Att göra detta rekommenderas fett om man är i London!!
 
Skrubben under trappan precis så som den såg ut i filmen.
 
Porten in till Stora salen.
 
Ååhh vad fin den var..! Och ni ser här att det inte direkt var helt packat med folk.
 
De små, små sängarna.
 
I Mörd-spegeln! Eller Mirror of Erised på engelska..
 
I show not your face but your heart's desire.
 
Se på alla små detaljer!!

inhale // exhale

 
Yoga är också nånting som legat och gnagt under en längre period och som jag alltid tänkt att jag ska ta tag i. Någon dag... En annan tid, en annan gång. Men precis som Cameron Diaz säger i Knight and Day är ju egentligen "någon dag" ingenting annat än en omskrivning för aldrig.
 
Och så kan vi ju inte ha det, så nu har jag helt enkelt börjat.
 
Jag är ju en sån där människa som hade lite otur när min kropp skulle konstrueras - det rasslar lite i vissa gångjärn om man kan säga som så. Det har väl också varit en av anledningarna till att jag dragit ut på hela kalaset. För så länge jag kan stå på benen och göra det jag vill och behöver göra, ja, då är det ju mycket lättare och bekvämare att fortsätta så än att börja dra i alla trasiga trådar. Men nu blir det inget mer sschande. Nu ska vi få ordning på maskineriet.

Up up and away

 
 
 
Det är ju nästan lite fånigt. Jag har mellanlandat i London hur många gånger som helst påväg till andra destinationer, men själva staden har jag aldrig besökt trots att det är så nära. Fram tills nu. En snabbvisit som var alldeles fullspäckad med diverse traditionella London-roligheter och som definitivt gett mig mersmak på staden. Det finns ju så mycket att se, så mycket att göra.
 
221B Baker Street, Harry Potter-tour, Big Ben, Madame Tussauds, shopping, London Eye, Notting Hill, Hyde Park, pubar, The Lion King-musikal, Afternoon Tea på Fortnum & Mason, Harrods, Buckingham Palace...
 
En del av det som hunnits med. Jag har nu dryga tusen bilder att gå igenom och fixa till - men det får vänta ett tag. Jag har precis hämtat hem vargen som bott på lyx-pensionat undertiden, och vi har mycket att ta igen! Jag fick även med mig en souvenir i form av en rejäl förkylning, så det blir en lugn dag för oss. Ganska skönt.