Juicerensning

Jag har hört talas om så kallade "juicerensningar"/detoxer förut. Men då min mage är av den bråkigare sorten och jag ändå tyckte att jag hittat min grej (fibrer varje dag, lite kolhydrater, inte råa frukter osv) har jag aldrig gett mig på att testa. Förrän nu.
 
I sommar har jag verkligen fått uppleva fördelen med att rensa ur kroppen på skräp. Jag har inte haft magknip en enda dag, ingen svullen mage, den är tyst och beskedlig. Med andra ord raka motsatsen mot hur den brukar uppföra sig. Jag gick ut ganska hårt och tog två dagar utan någon form av fast föda och drack bara juicer gjorda på råa frukter, grönsaker och bär. Jag höll mig förvånandsvärt pigg trots att kaloriintaget var betydligt mindre än vanligt, och då jag hade bestämt mig för att magen inte SKULLE få något fast att arbeta med var det ändå enkelt att härda ut. Observera att jag inte bantade, det var inte viktnedgång jag var ute efter. Däremot tror jag inte riktigt att människan är skapt för att vara konstant mätt, det finns ju till och med teorier om att man bör gå från måltiden fortfarande lätt hungrig. Små portioner ofta tror jag snarare på!
 
Under den senaste månaden har jag baserat min kost på flytande, men har kunnat mixa in fast mat också. Jag fattar inte att jag inte testat detta tidigare! Jag mår så bra! Förutom skillnaderna för magen är jag piggare, har mer energi, känner mig lättare i kroppen och ja, friskare helt enkelt. Jag är fast och kommer definitivt att fortsätta.
 
Här nedan är mina två favoritjuicer just nu. En lite sötare till frukost och en lite "matigare" för lunch eller middag. Jag trodde att jag skulle ha betydligt svårare att dricka grön gegga, men det är faktiskt fullkomligt drickbart. Ganska gott till och med!
 
Vad man kan tänka på för att hålla sig mätt längre är att dricka ordentligt och framförallt innan juicerna, annars finns risken att man dricker dem som vatten. Hemligheten är att dricka långsamt så att magen får en chans att känna mättnad. Sugrör är jättebra!
 
 
Jordgubbsjuice
 
En eller ett par dl jordgubbar
En morot
Saften från en pressad apelsin
 
Jag hackar moroten och mixar den i blendern tillsammans med jordgubbarna. Sedan pressar jag apelsinen, har i det och mixar en gång till. Klart!
 
 
Spenatjuice
 
En eller ett par dl spenat
En banan
Gurka
Saften från en apelsin
 
Här höftar jag med mängden, så det varierar lite från gång till gång. Banan, spenat och gurka mixas först medan jag pressar apelsinen, sedan har jag i saften och mixar en gång till. Viktigt att den blir helt slät!


Veronica
Postat 2014-07-22 / 10:53:07.

Har du inte tappat i vikt av det? Tänker du börja äta 'som vanligt' sen igen eller hur planerar du? :)

Svar: Kanske nåt halvt kilo eller så, men det har nog att göra med annat än bara maten. Man kan ju anpassa portionerna efter hur mycket man vill och behöver få i sig. Jag äter som sagt "vanlig" mat nu också, men försöker att hålla den flytande födan regelbunden i matschemat. Har t ex bytt ut frukostflingorna mot en juice osv.
{Norah Kohle}

Lisa
Postat 2014-07-22 / 11:21:51. URL: http://sunnyday.blogg.se

Tack för tipset! Jag har också haft en lite "bråkig" mage den senaste tiden och jag har funderat på att ändra om kosten med det är så svårt att veta vars man ska börja.
Men en juicerensning låter ju bra! Speciellt nu när det är för varmt och jobbigt att laga mat... =D

Svar: Ja men testa det! Absolut värt ett försök :D man kan ju börja med en dag bara om man tror att det blir för jobbigt.
{Norah Kohle}

Veronica
Postat 2014-07-22 / 14:05:52.

Okej, vet av egen erfarenhet att det kan spåra ur så att säga. Så var rädd om dig!

Lisa
Postat 2014-07-22 / 15:18:58. URL: http://sunnyday.blogg.se

Var precis iväg och köpte en blender... =D

Svar: Tjohoo :D
{Norah Kohle}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: