Fixa själv ⋙ klädeshängare

 
Jag har alltid gillat att ha något eller några fina klädesplagg hängande utanför garderoben - men mitt sovrum har helt enkelt inte haft någon uppenbar plats för det. Nu bestämde jag mig dock för en liten uppfräschning och när en av mina tavlor fick flytta ut till ett annat rum blev det plötsligt väldigt mycket väggplats över. Perfekt för ett litet arrangemang! Jag har varit på skattjakt på stranden och fick med mig en del drivved hem som jag hade lite planer för, och den här galgen var först ut. Jag älskar hur den är en prydnad i sig själv och samtidigt presenterar den virkade västen på ett subtilt sätt.
 
Du behöver:
⋆ Trägren av något slag - drivved är inte ett måste
⋆ Krok
⋆ Trälack
⋆ Sandpapper
⋆ Hammare och spik eller borrmaskin
⋆ Lim
 
Jag började med att låta grenen torka över natten och gick sedan försiktigt över den med sandpappret för att jämna till ytan och få bort en del smuts. Därefter tog jag en liten pensel och borstade bort det som sandpappret inte kommit åt. När jag tyckte att grenen var ren och fin var det dags att för den lilla utmaningen - att fästa kroken på ett bra sätt. Min gren är stark och härdad men lite porös på sina ställen, vilket gjorde det svårare att få fast kroken. Tilllslut blev det ett borrat hål med en klick lim i som kroken kunde skruvas ner i. Det känns starkt och borde hålla utan problem!
 
Sista steget var att lacka. Jag använde ett matt klarlack som "binder" materialet en aning för att förhindra att bitar faller av och smutsar ner kläderna. Det går ju givetvis att måla grenen istället om man vill det. Några timmar senare var lacket torrt och hängaren var klar att användas. Jag är nöjd, och ser fram emot att jobba vidare med mitt väggarrangemang!
 
Västen kommer från Carlings och halsbandet från Indiska. Den fantastiska fjädern hade mina föräldrar med sig hem från South Dakota i USA. Det är en "safe journey feather" och ska skänka stabilitet, styrka, lycka och vägledning, samt hålla stress och vilseledning borta. Den är helt otroligt fin!


Matilda
Postat 2014-07-28 / 13:58:53. URL: http://skogsrusset.se

Snyggt! :D

Svar: Ja men visst är det :D
{Norah Kohle}

Sara Karlsson Maltby
Postat 2014-07-29 / 16:55:18. URL: http://soky.blogg.se

Måste bara säga att du är den personen som verkligen inspirerar mig med allt du gör. Det spelar ingen roll om det är en bild på instagram där du är ute och plockar bär med Iso, om du har skrivit ett vardags blogg inlägg eller om du har lagt upp en magiskt vacker bild på ailim - jag blir så otroligt inspirerad och peppad till att leva. Bara leva livet och njuta av nuet. Tack! ✧

Svar: Men åh, nu gjorde du mig så himla glad. Wow vad go du är, tack! ♥
{Norah Kohle}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: