Mathilda Ahlberg

 
Torsdag förra veckan fick vi besök av fotografen Mathilda från Ulricehamn. Hon hade sett bilderna på oss med bågen och ville komma och fotografera oss till ett projekt - och självklart tackade jag ja. Bilder är alltid roligt.
 
Conny var given att ha med, eftersom han är den enda jag kan rida fullkomligt med sitsen vilket är fördelaktigt när man har en båge i händerna. Självklart måste man inte kunna rida utan träns för att hålla på med bågskytte, men jag som fortfarande är så ny på det tycker det är skönt att slippa tänka på vad hästen pysslar med. Conny är en cool kille helt enkelt!
 
Conny är också en vit häst. Och vita hästar är mer eller mindre ökända, såväl hos andra hästar som hos människor. Andra hästar skyr dem ofta därför att de avslöjar flocken med sin väl synliga färg, och vi människor... Ja, låt oss bara säga att majoriteten av vita hästar verkar älska att göra sig så o-vita det bara går. Conny är inget undantag.
 
Efter snart tio år med en vit häst borde jag väl ha lärt mig. Men efter en period med snö vänjer man sig imponerande snabbt vid att hästen är mer eller mindre ren, eftersom det inte finns någon lera att bada i. Nu var det bara som så, att jag inte riktigt ställt om till att vi hade lera igen. Så jag dök upp hos hästarna en halvtimme innan Mathilda skulle komma, så att jag skulle ha lite tid att göra i ordning Conny.
 
 
När jag var ungefär en kilometer från stallet och fick syn på Conny i hagen, förstod jag snart att det inte riktigt handlade om att "göra i ordning" Conny, utan att det snarare skulle krävas.. ja, en högtryckstvätt till exempel. Han var helt enkelt svart. Härlig, blöt, klibbig, svart lera täckte honom från topp till tå och jag insåg att jag inte hade tillgång till ens den allra ynkligaste vattenstråle.
 
Vi behöver inte gå in närmre på vad jag tog mig till (men låt oss säga att jag först spenderade fem minuter åt att bara stå med armarna i kors på ett par meters avstånd och ett ansiktsuttryck som sa ungefär "really..?!") men det vore en överdrift att påstå att han blev ren. Jag fick helt enkelt presentera en sketen, luddig och lite halvfet ponny. Gratulerar till mig.
 
Som tur var låg fokus för en gångs skull inte på hästen, utan snarare på bågen. Och Mathilda lyckades verkligen skapa fina bilder!
 
Alla bilder i detta inlägg är alltså fotograferade av Mathilda Ahlberg → www.mathildaahlberg.se. På hennes hemsida ser ni fler av hennes bilder, kika in vetja!
 


Yrsa - Wild Hoofbeats
Postat 2014-02-18 / 08:49:03. URL: http://wildhoofbeats.blogg.se

Jätte fina bilder!
Blev helt enkelt lite sur på mig själv som aldrig egentligen tänkt på varför vita hästar rullar sig så pass mycket - för att smälta in mer (borde inte det vara hur logiskt som helst). Jäklar vad dumförklarad jag kände mig haha!

Svar: Visst är det! Nej men det är väl inte så lätt att veta. :) Det finns säkert massor av fler anledningar till varför de gör det!
{Norah Kohle}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: