Tomorrow is the first blank page of a 365 page book - write a good one.

Ljuslyktor från Pb Home, fat från Indiska, glasvas från Pb Home, burk från Rinascente i Milano.
Såhär mysigt är mitt sovrum om kvällarna. Levande ljus innebär livskvalité!
 
 
Då var det dags att än en gång välkomna ett nytt år. 2013 har för mig varit ett helt underbart år med många toppar och många dalar - precis som det ska vara. Jag började året med mycket hästträning för att sedan låta hästarna ta ett tillfälligt steg tillbaka och öppna min tillvaro för en ny familjemedlem - Iso. Sommaren var relativt aktiv med mycket hundträning och hösten var otroligt fin och njutningsfull. Jag har tagit stora kliv framåt med min fotografering i år och förutom att ha blivit tekniskt skickligare tycker jag nu att det framför allt är himla roligt att fånga ögonblick på bild!
 
Min kväll kommer att spenderas i soffan tillsammans med min fina varg. Jag hoppas att ni alla får en sprakande kväll och ett riktigt gott, nytt, magiskt år. Vi hörs 2014!

To the eyes of a man of imagination, nature is imagination itself

Det här är så fint så att man knappt vet vad man ska säga. Det första jag tänker på när jag ser dessa bilder är att jag undrar vad Snövit och dvärgarna är. Hade det funnits film från tillfället hade man kunnat lägga in det som ett inslag i Kalle Anka på julafton, för det känns som att det är taget ur en sagobok.
 
Dessa bilder (och många fler som går att hitta här) är tagna utav Kai Fagerström. Han var ute på en promenad med hunden vid sin sommarstuga i Finland. Då stötte han på det här övergivna huset, och vad han fann innanför väggarna är helt otroligt. Kai insåg snabbt att han inte var ensam, och att skogens invånare hade återtagit huset efter att människorna lämnat det. Inne i stugan levde mer än ett dussin olika arter tillsammans i total harmoni - grävlingar, möss, ekorrar och rävar bland annat.
 
Jag rekommenderar verkligen att besöka Kais hemsida och se resten av bilderna från det övergivna huset.
 

Enchanted secrets

 
Although she was a logical, practical person, she believed that in books there existed a certain kind of magic. Between the aging covers on these shelves, contained in tiny, abstract black marks on sheets of paper, were voices from the past. Voices that reached into the future, into her own heart and mind, to tell her what they knew, what they had learned, what they had seen, what they had felt.
 
Wasn't that magic?

The woods are never solitary – they are full of whispering, beckoning, friendly life

 
Jag och min prins för hela fem år sedan. Han gör sig himla bra som alvhäst, får jag säga.

Julaftonsmorgon


To see a world in a grain of sand

 
And a heaven in a wild flower.
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.

Fjärde advent


Please have snow and mistletoe and presents under the tree

 
... och en katt med galna ögon, såklart!

Dreaming of Christmas

 
Om ni som jag älskar julen och kan gotta er i allt mysigt oavbrutet, då ska ni klicka på bilden för att komma till Pinterest-albumet "Dreaming of Christmas". Där har jag samlat alla mina favoritjulbilder och jag hoppas att de ska inspirera er till att skapa en jul värd att drömma om! Stick nu iväg och pynta granen, baka ett pepparkakshus eller kryp upp i soffan med en kopp varm choklad och en god bok.

Days spent drinking hot chocolate and reading books

 
Har du aldrig smakat varm choklad gjord på nutella, då har du fortfarande en av livets stora upplevelser framför dig. Allting blir helt enkelt lite bättre med nutella. Du behöver två deciliter mjölk samt ungefär två matskedar nutella (släng gärna i en extra matsked för god lycka).
 
Häll ca ½ dl mjölk i en kastrull och värm tills det är ljummet. Tillsätt nutellan och vispa tills det är helt blandat med mjölken. Häll därefter långsamt i ca 1 1/2 dl mjölk samtidigt som du vispar. Värm på tills det är hett. NJUT.
 

So ride out with me and meet them head on

There is a legend,
that fallen knights return as great horses.
 
He has seen what awaits you,
and he will protect you.
 

And when he shakes his mane, the season of snow and ice arrives

 
Jag får mycket kommentarer om hur fina de här två är tillsammans och vilka bästisar de ser ut att vara. Hm... Det är väl inte helt överrensstämmande med verkligheten. De hyser inget agg mot varandra men några bästisar kan jag tyvärr inte påstå att de är. Ganska likgiltiga faktiskt. Men ett snyggt par, det är de även om de vill det eller ej! Mina lurviga snödjur.

Tredje advent

 
Tredje advent och granen är pyntad och tryffeln rullad och det är nio dagar kvar till julafton. Ute visar termometern på hela åtta plusgrader, men det gör inget. Efter tjugo år på västkusten är man mer eller mindre van. Inte så att jag skulle klaga om snön kom igen, förstås. Men man har liksom lärt sig att gilla läget.

Winter was made for fireplaces and warm blankets


For I would ride with you upon the wind, run on the top of the dishevelled tide and dance upon the mountains like a flame


Julfilmer

Som ni eventuellt märkt är julen min absoluta favorithögtid. Jag är också ett stort filmfreak, så när man kan kombinera de två är det ju helt perfekt. Här kommer några av de filmer jag brukar se i juletid.
 
The Holiday // Love Actually
 
Grinchen // Elf
 
Home Alone 1 & 2
 
De två nedanstående ska väl egentligen inte klassas som julfilmer, men både filmerna om Narnia (Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet, Prins Caspian, Kung Caspian och skeppet Gryningen) samt Tolkien-filmerna (Sagan om: Härskarringen, De Två Tornen, Konungens Återkomst & The Hobbit: En Oväntat Resa, Smaugs Ödemark) passar utmärkt att se såhär års, enligt mig.
 
Narnia // Tolkien

We can't build our dreams on suspicious minds

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow.
Just walk beside me and be my friend.
 

And we shall have a roof made of chocolate and magnificent garden parties

Någon som kan se vad det här är för en filur? Han är ganska käck, om jag får säga det själv!
 
Ska jag vara riktigt ärlig har jag inte bakat en enda pepparkaka i år. Jag satt mest och tittade på eller sprang runt och arrangerade miljön och hällde ut mjöl och norpade åt mig deg och fotograferade och var sådär allmänt i vägen. Så bilderna där jag står så husligt med plåtarna i nävarna är helt och hållet genomfalska.
 
Men huset, det är min alldeles egna kreation. Tänk om man kunnat bo i ett pepparkakshus. Med karameller på taket och fluffig kristyr runt varje fönster och en rabatt av polkagrisar och smågodis och florsocker som strilade ner över hela stugan. Fast ingen hade väl vågat komma och hälsa på, med tanke på vad det vanligtvis är för folk som bor i de där. Fint hade det i alla fall varit.
 

Such a beautiful place to be with friends


Andra advent

 
Andra advent och säsongens första snö har kommit. Julkänslorna stiger för varje steg jag tar i mina raggsockor  och idag står pepparkaksbak och julgodis på schemat. Iso skuttar runt i snön i trädgården och vintern, ja den är här på riktigt. Tills vidare i alla fall - men det är gott nog.

Just one bite


Hear those bells ringing; it's a lovely weather for a sleigh ride


Even if we're just dancing in the dark


Julbak

Vissa är helt enkelt lite mer engagerade än andra. Ja, tills det är dags att smaka förstås.
 

Första advent

 
I morse blev det saffransbröd och chokladpralin till frukost och utanför fönstret var det fortfarande mörkt medan det första ljuset tändes och allt kändes sådär väldigt juligt. Nu får man väl ändå lov att säga att julen är officiellt invigd, även om jag själv smygstartade för kanske lite för länge sedan.
 
Nu får vi bara vänta och se om vi får något decemberväder i år.